Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Според изследванията СТРОГИТЕ МАЙКИ имат по-добри деца и ги подготвят по-добре за живота – съгласни ли сте?
Според изследванията СТРОГИТЕ МАЙКИ имат по-добри деца и ги подготвят по-добре за живота - съгласни ли сте?

Според изследванията СТРОГИТЕ МАЙКИ имат по-добри деца и ги подготвят по-добре за живота – съгласни ли сте?

Според изследвания строгите майки имат по-добри деца и ги подготвят по-добре за живота и това, което ги очаква в бъдеще. Мислите ли, че родителите ви са били твърде строги, когато сте били дете?

Ако е така, те вероятно са ви накарали да се фокусирате върху бъдещето си ежедневно, както и да почиствате стаята си редовно и винаги да си пишете домашните навреме. Много от нас са израснали със строги родители, които са ни карали да се чувстваме като наказани през цялото време.

майка и дъщеря

Въпреки че постоянното заяждане трудно се понася, специалистите твърдят, че строгите родители всъщност отглеждат по-успешни деца. Без значение колко тежко си мислите, че е било детството ви, един ден ще благодарите на майка си за него.

Професор от университета в Есекс проведе проучване, включващо повече от 15 000 деца на възраст от 13 до 14 години за период от 6 години. Проучването установи, че по-успешните хора имат майки, които изискват много от тях, докато растат.

детска стая

Децата, които са по-уверени и самоуверени, имат строги майки с високи очаквания.Тези деца са по-склонни да завършат колеж и да си намерят добра работа, колкото и нереалистично да звучи това.

Децата, които имат строги майки, може в даден момент да ги почувстват като врагове, но по-късно в живота си осъзнават, че са го направили за тяхно добро. Рано или късно ще разбереш, че майка ти те е отгледала правилно и те е подготвила добре за това, което идва в живота.

строга майка

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?