Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Старица, прикована за леглото, живее в ада: 71-годишната Магда Делчева гасне в нечовешка мизерия
71-годишната Магда Делчева

Старица, прикована за леглото, живее в ада: 71-годишната Магда Делчева гасне в нечовешка мизерия

Бивша медицинска сестра от Кърджали живее буквално в ада при нечовешки условия и почти без пари, научи КОЧ. За 71-годишната жена, която е инвалид, трябва да се грижи синът й, но той разчита на държавата.

От три години Магда Делчева е прикована към леглото. Живее в малката си кухничка с две котки, тонове боклуци и с Бог в сърцето, съобщи Би Ти Ви.

Жената живее в изключителна бедност. Половината й пенсия от 280 лева отива за кредит, който теглила преди години за операция, бойлер и пералня. От социалния патронаж й носят топла храна, но само през работните дни.

Днес жената получава от социалните месечна помощ за инвалидност от 53 лева, но отказва всяко друго предложение. Не иска да бъде настанена в дом за хора с физически увреждания.

Сега социалните са се ангажирали да помогнат на жената да мине отново ТЕЛК, за да получи ново решение с право на чужда помощ и да кандидатства за личен асистент. Синът й обещава да изчисти къщата до седмица, а бившата медицинска сестра иска просто да изживее старините си без дългове.

71-годишната Магда Делчева 71-годишната Магда Делчева 71-годишната Магда Делчева

Снимки: Би Ти Ви

lupa

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?