img
Home / СВЯТ / Страшно земетресение над 8 по Рихтер ще стане всеки момент, учените бият аларма

Страшно земетресение над 8 по Рихтер ще стане всеки момент, учените бият аларма

/
/
/
859 Views

За година, според статистиката на учените, в Огнения пръстен са се случили 60 хиляди земетресения. Около 4700 събития са се случили само през последния месец, което не може да се предвиди.

Експертите предполагат, че такава висока сеизмологична активност е признак на предстоящ катаклизъм в Тихия океан. За да бъдем точни, Earthquake Track е изчислил 59 841 земетресения в района на повишена сеизмична активност. Поне 895 афтършока се случиха миналата седмица.

Миналия месец – 4172 значителни (магнитудът надхвърли 1,5 бала). Учените смятат, че скоро може да се случи земетресение с магнитуд 8 точки или дори по-високо. Това вече се е случвало и преди: през 1906 г. 7,9-балови шокове опустошават целия град Сан Франциско.

Земетресението уби над 3 хиляди души, 225 хиляди бяха ранени. Геоложката служба на САЩ е уверена, че бедствието ще се случи в следващите тридесет години, въпреки че вероятността е 31%.

При други 20% те са уверени, че в залива Сан Франциско ще се прояви силна сеизмична активност. Според учените нещо ужасно ще се случи в скоро време.

Вече станахме свидетели на разрушителните земетресения в Турция. Броят на жертвите там вече надминава 50

До сега бяха докладвани 39 загинали и 885 ранени.

„Спасителите в Измир работят върху развалините на девет разрушени сгради“, се добавя в съобщението.

В петък следобед в Западна Турция се случи земетресение с магнитуд 6,6, епицентърът беше в Егейско море близо до град Сеферихисар, провинция Измир. Земетресението се усеща и на близките гръцки острови; гръцките сеизмолози оценяват силата му на 6,9. Съобщава се, че в Измир са се срутили поне 20 сгради.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook