Горещи новини

Студени досиета: Нови разкрития – поръчал ли е босът на ВИС екзекуцията на Релакса?

поръчал ли е босът на ВИС екзекуцията на Релакса

Маринчо от „Меден рудник“ гръмна Релакса. Митко имаше смъртна присъда, издадена лично от боса на ВИС Георги Илиев. Това каза  високопоставен източник от ъндърграунда, цитиран от Флагман.бг. До ден днешен именно поръчка от Главния е най-разпространената версия в подземния свят за показното убийство на Димитър Видев-Релакса на пъпа на Бургас през август 2004 г. Разстрелът все още остава неразкрит, а 15 години по-късно делото е спряно поради липса на доказателства.

Релакса – брутален и жесток фитнес маниак, шампион по силов трибой

Релакса контролирал уличните проститутки в Слънчев бряг. Бургазлията обаче създавал сериозни проблеми на останалите босове заради буйния си характер, твърдят източниците на медията. Видев бил фитнес маниак, притежавал внушителна мускулатура и бил много силен физически. Негови познати го описват като брутален и луд, който без да се замисли ще нападне сам група от хора.

Точно преди да бъде убит, Релакса е във върхова физическа форма. Той тренирал усилено, защото смятал да се яви на световното по силов трибой и дори бил убеден, че ще го спечели. Малко по-рано Видев буквално размазал конкуренцията на републиканското и така се класирал за големия форум.

поръчал ли е босът на ВИС екзекуцията на Релакса

Убиецът излязъл от храстите на близката ул. „Войнишка“ и застрелял Релакса на това място, до къщата на поета Недялко Йорданов Заради внушителната си физика Релакса буквално нямал страх от нищо и никой.

Бургазлията „раздавал правосъдие“ в най-големия ни морски курорт, без да се съобразява нападал и рекетирал конкуренти, тормозел момичетата им. Така се стигнало до погром в бар на Георги Илиев в Слънчев бряг в началото на лятото на 2004 г., само 2 месеца преди убийството.

Смазан от бой лейтенант след скандал за проститутки

За въпросната, според мнозина фатална за Релакса случка, също има няколко версии. Според едната Видев поставил свои момичета пред заведението, но с това подбивал цената на доста по-луксозните труженички вътре. Управителят на бара излязъл, за да провери какво се случва и буквално бил смазан от бой. Друга версия пък гласи, че Релакса директно нахлул вътре, изгонил проститутките и поставил на техните места свои. След това се разправил с управителя, който обаче се оказал много важен за боса на ВИС.

Георги Илиев побеснял, след като разбрал за случилото се. Това било поредна издънка на Релакса, който явно не се подчинявал и не спазвал установената йерархия. Говори се, че точно тогава Главния поръчал бургазлията.

Местни босове спасяват живота му

Местните структури по Южното Черноморие се задействали, веднага щом научили за поредната изцепка на неконтролируемия бургазлия. Релакса бил самостоятелен играч, но работел с несебърския бос Димитър Желязков-Очите и дясната му ръка Янко Гюров-Поморийския, макар и да не бил от тяхната група. Очите и Поморийския се застъпили пред боса на ВИС за бургазлията.

Те искали Релакса да плати глоба и да се откупи. Първоначално Главния не искал и да чуе. Местните обаче не се отказвали и продължили с опитите да спасят живота на Релакса. Стигнало се до намесата на влиятелен столичен бос. Той успял да убеди Георги Илиев да промени решението си и да глоби бургазлията. Видев трябвало да брои 50 бона, които набързо били събрани и платени от местните ъндърграунд големци.

поръчал ли е босът на ВИС екзекуцията на Релакса

 

Близките на Релакса са поискали върху надгробната му плоча да бъде поставен щангист заради любовта му към бодибилдинга

През следващите два месеца Релакса спокойно обикалял и разпределял момичетата в Слънчев бряг, без да създава никакви проблеми. Той бил сигурен, че сметките с Главния са оправени. Имиджът на боса щял тотално да се срине, ако застрелят Релакса по негова поръчка, след като е взел пари за живота му. Подобно развитие пък щяло да отслаби още повече позициите на ВИС в най-големия ни морски курорт.

По това време Митьо Очите е в ареста заради наказателна акция срещу созополски дилъри и конкуренцията използвала момента да засили влиянието си по Южното Черноморие.

Маринчо от „Меден рудник“ – взривен с бомба за известен бос и цялата му кохорта

Споменатият „Маринчо от „Меден рудник“ всъщност е Марин Пеев. Той се самовзривил с бомба с 800-грамов тротилов еквивалент само няколко месеца след ликвидирането на Релакса. Адската машина е била предназначена за местен бос и цялата му кохорта от лейтенанти.  22-годишният Марин Пеев никога не е бил сред заподозрените за разстрела на Димитър Видев, твърди още Флагман.бг. Той нямал никаква подготовка и трудно можел да извърши толкова добре планирано престъпление.

Пеев обаче е заподозрян за коктейла „Молотов“, който изпепели „Мерцедеса“ на Видев в края на май 2004 . Най-вероятно точно поради тази причина в подземния свят смятат, че той може да има пряко участие в убийството на Релакса. Версията за поръчка от Георги Илиев е отхвърлена тотално, след като разследващите правят пробив по случая.

Той е свързан с банда за мокри поръчки от Шумен, която се явява подгрупа на друго ОПГ, оглавявано от влиятелен бос с интереси в Слънчев бряг.
Blitz.bg

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Студени досиета: Нови разкрития – поръчал ли е босът на ВИС екзекуцията на Релакса?"

Какво мислите?