img
Home / ЗДРАВЕ / Супер билка убива рака на гърдата… и спира метастазите

Супер билка убива рака на гърдата… и спира метастазите

/
/
/
1859 Views

Дами, диагнозата рак на гърдата е едно от най-страшните неща, които могат да ви се случат с минаването на годините.

Но всеки рак на гърдата е различен. И онова което правите след това зависи от това КОЙ вид рак на гърдата имате. Ако ракът на гърдата е особено агресивен, предстои ви битката на живота ви.

Не сте сами. И имате възможности. Защото древна гръцка билка може да смекчи трудно победимите форми на рак на гърдата… и може дори да ви спаси живота, разбра КО4.

Спрете разпространението на рака в тялото

При една пета от всички жени с рак на гърдата се поставя диагноза за форма, известна като „тройно отрицателен”. Той не само расте агресивно в гърдата… но и се разпространява в тялото като неконтролируем пожар. И именно това разбира се убива.

Клетките на тройно отрицателния рак на гърдата нямат хормонални рецептори – което прави невъзможно лечението на този вид рак с хормонални терапии. Може да изглежда все едно химиотерапията и лъчетерапията са единствените възможности, които ви остават… Но има една обикновена градинска билка, която е доказала шокираща способност за спиране растежа и разпространението, дори когато другите перспективи изглеждат мрачни.

Става дума за билката майорана (Origanum majorana)… а древните гърци я наричали „радост от планината”.

Викторианците също използвали майораната като символ на щастие… Знаем че като подправка за готвене майораната се бори с възпалението и дори е способна да побеждава инфекции.

Изследване от 2013 година в Обединените арабски емирства откри, че екстрактът от листа на майораната изтребва повече от 90% от инвазивните ракови клетки. Оказва се, че екстрактът активира тумор-некрозния фактор, за да задейства „масивна” клетъчна апоптоза (наричана също „клетъчно самоубийство) на раковите клетки.

И го прави в рамките на по-малко от два дни.

Е това се е случило в лабораторен съд… а не в жени. Но по-късно през същата година, същите учени се върнаха в лабораторията и изследваха майораната в животни… И откриха, че този билков екстракт може също така да слага спирачки на тези агресивни ракови клетки при рак на гърдата. В изследването той буквално ги спира да не се разпространяват в други части на тялото. Вместо да позволи на раковите клетки да се разпространят в цялото тяло… където те могат да се делят и да завладяват… екстрактът от майорана принуждава клетките да се скупчват (или „слепват).

А струпването на ракови клетки много по-лесно се лекува – и премахва – от нападението на по-малки образувания. Дори и ако някои от тези ракови клетки все пак успеят да се откъснат от тумора, изследването показа, че майораната въпреки това помага.

Тя препятства „бегълците” да се прикрепват… и да си пробиват път през… стените на кръвоносните съдове.

А ако те не могат да проникнат в кръвотока ви, те не могат и да се разпространят в останалата част от тялото. Животинското изследване също така НЕ показа никаква токсичност към здравите тъкани. Човек не може и да иска повече при лечение на рак.

През 2015 година турски изследователи изолираха съединения в майораната и откриха, че едно от тях е най-силният убиец на рака: хесперитин. Само по себе си това активно съединение доказано насърчава раковите клетки да се самоунищожават… Но май има нещо изключително, относно всички съставки в майораната, които я правят особено мощно оръжие в битката ви срещу агресивните форми на рак.

Майораната е тясно свързана с друг стълб сред подправките, ригана – но сорта, който ви трябва е „сладката майорана”.

Свежите билки са по-ефикасни от сушените. Ако си отглеждате сами майорана, непрекъснато я подрязвайте и пензирайте. Добавяйте майорана в ястията си почти в края на готвенето, за запазване на повечето от естествените етерични масла в билката.

Можете да си я набавите и под формата на етерично масло от магазините за здравословни храни или онлайн.

За сладката победа над рака от Мелиса Янг, Health Sciences Institute

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!