Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Супер билка убива рака на гърдата… и спира метастазите
Супер билка убива рака на гърдата

Супер билка убива рака на гърдата… и спира метастазите

Дами, диагнозата рак на гърдата е едно от най-страшните неща, които могат да ви се случат с минаването на годините.

Но всеки рак на гърдата е различен. И онова което правите след това зависи от това КОЙ вид рак на гърдата имате. Ако ракът на гърдата е особено агресивен, предстои ви битката на живота ви.

Не сте сами. И имате възможности. Защото древна гръцка билка може да смекчи трудно победимите форми на рак на гърдата… и може дори да ви спаси живота, разбра КО4.

Спрете разпространението на рака в тялото

При една пета от всички жени с рак на гърдата се поставя диагноза за форма, известна като „тройно отрицателен”. Той не само расте агресивно в гърдата… но и се разпространява в тялото като неконтролируем пожар. И именно това разбира се убива.

Клетките на тройно отрицателния рак на гърдата нямат хормонални рецептори – което прави невъзможно лечението на този вид рак с хормонални терапии. Може да изглежда все едно химиотерапията и лъчетерапията са единствените възможности, които ви остават… Но има една обикновена градинска билка, която е доказала шокираща способност за спиране растежа и разпространението, дори когато другите перспективи изглеждат мрачни.

Става дума за билката майорана (Origanum majorana)… а древните гърци я наричали „радост от планината”.

Викторианците също използвали майораната като символ на щастие… Знаем че като подправка за готвене майораната се бори с възпалението и дори е способна да побеждава инфекции.

Изследване от 2013 година в Обединените арабски емирства откри, че екстрактът от листа на майораната изтребва повече от 90% от инвазивните ракови клетки. Оказва се, че екстрактът активира тумор-некрозния фактор, за да задейства „масивна” клетъчна апоптоза (наричана също „клетъчно самоубийство) на раковите клетки.

И го прави в рамките на по-малко от два дни.

Е това се е случило в лабораторен съд… а не в жени. Но по-късно през същата година, същите учени се върнаха в лабораторията и изследваха майораната в животни… И откриха, че този билков екстракт може също така да слага спирачки на тези агресивни ракови клетки при рак на гърдата. В изследването той буквално ги спира да не се разпространяват в други части на тялото. Вместо да позволи на раковите клетки да се разпространят в цялото тяло… където те могат да се делят и да завладяват… екстрактът от майорана принуждава клетките да се скупчват (или „слепват).

А струпването на ракови клетки много по-лесно се лекува – и премахва – от нападението на по-малки образувания. Дори и ако някои от тези ракови клетки все пак успеят да се откъснат от тумора, изследването показа, че майораната въпреки това помага.

Тя препятства „бегълците” да се прикрепват… и да си пробиват път през… стените на кръвоносните съдове.

А ако те не могат да проникнат в кръвотока ви, те не могат и да се разпространят в останалата част от тялото. Животинското изследване също така НЕ показа никаква токсичност към здравите тъкани. Човек не може и да иска повече при лечение на рак.

През 2015 година турски изследователи изолираха съединения в майораната и откриха, че едно от тях е най-силният убиец на рака: хесперитин. Само по себе си това активно съединение доказано насърчава раковите клетки да се самоунищожават… Но май има нещо изключително, относно всички съставки в майораната, които я правят особено мощно оръжие в битката ви срещу агресивните форми на рак.

Майораната е тясно свързана с друг стълб сред подправките, ригана – но сорта, който ви трябва е „сладката майорана”.

Свежите билки са по-ефикасни от сушените. Ако си отглеждате сами майорана, непрекъснато я подрязвайте и пензирайте. Добавяйте майорана в ястията си почти в края на готвенето, за запазване на повечето от естествените етерични масла в билката.

Можете да си я набавите и под формата на етерично масло от магазините за здравословни храни или онлайн.

За сладката победа над рака от Мелиса Янг, Health Sciences Institute

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?