Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Съвет от опитен градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи
Съвет от опитен градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи

Съвет от опитен градинар: Напръскайте градината със СОДА през есента и вижте какво ще се случи

Всеки един градинар е отворен за какви ли не съвети, които биха му помогнали да се грижи за градината си по възможно най-добрия начин. Днес от Ко4 имаме удоволствието да споделим с вас един трик, който ще ви изуми.

Става въпрос за познатата на всички сода за хляб. В никакъв случай не можем да я наречем „вредно вещество”, тъй като все пак тя се използва за хранителни цели. Каква обаче е ролята и в градината, предстои да узнаете.

Защо градинар съветва да напръскаме градината със сода през есента?

Ако сте от хората, които се грижат за градината си като за член от семейството, то този трик наистина ще ви бъде от полза.

Сигурно вече знаете, че киселинната почва не е никак благоприятна за отглеждането на растения. Тя не позволява на културите, които сте избрали да засадите, да виреят пълноценно.

Содата бикарбонат – Верен помощник в градината – Има ли гъсеници-сода, сива плесен-сода. Ето колко добрини ще в направи

През лятото сме свикнали да ползваме тази бяла съставка за какви ли не цели. Не веднъж сме правили соден разтвор, благодарение на който краставичките стават много по-хрупкави.

През есента обаче, когато в градината няма никакви зеленчуци, е добре да поръсите много тънък слой сода. Тя ще спомогне за регулирането на нейната киселинност и на пролет, когато решите отново да се впуснете в приключението „градинарство”, нещата ще се случват далеч по-лесно.

Ползите от тази съставка са наистина солидни. Содата няма да навреди на почвата, а напротив – тя ще спомогне за регулирането на нейната киселинност, както споменахме и по-горе.

Само една щипка сода за хляб и може да промените живота си – вижте 11 начина как да го направите!

Когато след няколко месеца започнете да садите отново зеленчуци, било то домати, пипер, патладжани или други, поръсвайте по щипка сода във всяка една дупка, преди да заровите корена на разсада. Това ще ви гарантира допълнителни успехи и още по-добра реколта.

Доверявайте се на опитните градинари, защото от тях има какво много да научите!

Източник: Актуално

Твоят коментар

Твоята оценка
Общо гласували

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ko4.bg във Facebook