Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна: Виках за помощ, не можех да спася семейството си

Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна

Засега съм добре, семейството ми е още в болница, днес ги изписват.

Беше шок, удар за всички ни в блока. Пълна трагедия. Това каза Иван Иванов, съсед на бившия полицай Веселин Димитров, издирван за мощния взрив, избухнал рано сутринта в понеделник в апартамент във варненския район „Владиславово“, научи ko4. Експлозията взе две жертви, а над 10 души бяха ранени.

Събудихме се в 3.40 часа от силен взрив. Погледнах през прозореца – видях как се извисяват пламъци. Нямаше как да спася семейството си от ада, бяхме в капан – отвсякъде бяхме обградени от пушеци. Помня единствено, че им дадох мокри кърпи за лицата, за да не дишат пушека. Виках за помощ. В апартамента беше и 4-годишното ми дете. Бях толкова стресиран от случилото си, че не помня кога ни изведоха пожарникарите, разказа младият мъж.

„Единственото, което помня е да дам на семейството си мокри кърпи. Единствено отварях малко прозореца. Притесних се много за детето, то е на 4 години.“, споделя още той.

На семейството му е и оцелялото куче, намерено сред руините. „Имахме по-малко куче, жена ми го изведе на ръцев, питах за Рекс, два пъти. Бях го отписал. Мислех, че е мъртвец“, разказва още той.

Той уточни, че в момента са се настанили при родителите му, но не могат да останат там за дълго.

Директорът на дирекция „Социални дейности“ в Община Варна Таня Василева съобщи, че след взрива в общински жилища са настанени 13 човека. Тя уточни, че пострадалите могат да се обърнат за помощ към кмета на район „Владиславово“.

Блиц

Твоят коментар

Be the first to comment on "Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна: Виках за помощ, не можех да спася семейството си"

Какво мислите?