Home » ЗА ДАМИТЕ » Тази рецепта действа ДИРЕКТНО в корена: След няколко употреби косата се сгъстява и съживява! (рецепта от лекар)
Тази рецепта действа ДИРЕКТНО в корена: След няколко употреби косата се сгъстява и съживява! (рецепта от лекар)

Тази рецепта действа ДИРЕКТНО в корена: След няколко употреби косата се сгъстява и съживява! (рецепта от лекар)

Проблемът с косопада и слабите корени не е рядко явление, а продуктите, които съществуват на пазара, рядко са помогнали на някого. Но както за всичко останало, най-доброто решение за този проблем предлага природата!

Руската лекарка Татяна Викторовна Коновалова откри рецепта за проста маска за укрепване на корените на косата.

Тази маска регенерира структурата на корена на косъма и го предпазва от окапване, а за направата ви е необходима само една храна – морков!

Като отличен източник на витамините бета каротин и витамин А, морковите осигуряват не само добро зрение, но и влияят върху здравето на косата, което е от съществено значение за здравата коса.

Хранителните вещества, които морковите съдържат, могат да подобрят здравето на вашата коса, нокти и кожа.

Освен това морковите помагат за детоксикацията на целия организъм, включително скалпа – и създаването на нови клетки.

Приготвянето също е много просто: Нарежете на ситно или настържете няколко пресни моркова и втрийте сока в корените на косата.

морковен сок за косата

Оставете да подейства минимум 15 минути, след което изплакнете добре както обикновено. В началото нанасяйте маската всеки път преди измиване на косата поне 5 последователни пъти.

Когато косата ви укрепне, достатъчно е да нанасяте настърган морков веднъж месечно и първите резултати се забелязват още след няколко процедури.

коса растеж

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?