Горещи новини

Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие

104-godishna baba nikoga ne e boleduvala

Вирджиния Оливър лови раци от дете, почти цял век, и това лято планира отново да бъде активна в тази област.

Тя поднови лиценза си за лов, който е от юни до октомври, и това лято ще ходи на лов за тях. Тази силна възрастна жена разкрива, че обича да стои на вода и самата тя да си бъде „господарка“.

Вирджиния Оливър

Снимка: YouTube

Вирджиния е родена през далечната 1920 г.

и става известна на обществеността след появата на документален филм за нея, наречен „Разговори с повелителката на омарите“ .

Тя открива любовта си към тази дейност като момиче, работейки с баща си и по-късно със съпруга си – дори във време, когато жените рядко вършели тази работа.

Работи активно на морето

Тези дни Вирджиния работи с 81-годишния си син Максуел на лодка, която носи нейното име, докато хвърлят мрежите си край бреговете на Рокланд, Мейн и се надяват на добър улов, съобщава Today .

Тя и синът й разпределят внимателно ловните си задължения, така че той да дърпа капаните, докато Вирджиния пълни торбите със стръвта и претегля омарите.

Ако рачетата са малки, те се хвърлят обратно във водата.

баба лови омари

Снимка: YouTube

В документалния филм, в който се появява, тя разкрива как е карала кола до 103-годишна възраст. Тази баба е в перфектно здраве и живее със сина си.

Докато мнозина признават, че генетиката играе роля за доброто здраве и дълголетие, тя открива, че начинът на живот е много важен, тъй като родителите й са починали в 50-те и 60-те си години.

Много се движи

Оливър открива, че е важно да си активен, защото иначе ще останеш в инвалидна количка. Тя винаги е ставала рано и работи три дни в седмицата със сина си, като двамата отиват „на лов“ преди изгрев слънце, така че тя трябва да се събужда в три сутринта.

повелителката на омарите

Снимка: YouTube

Води здравословен живот

Никога не е палила цигара и не е пила алкохол. В менюто й често присъстват омари и здравословни храни, а от сладкото тя предпочита нискокалоричните десерти, които са пълни с протеини, минерали, цинк и калций, както и витамин В.

Харесва обаче да си похапва всичко – затова като мнозина има „слабост“ по шоколада, който бързо я ободрява, а и обича вечеря с боб или домашно приготвени шоколадови понички.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Тази 104-годишна баба никога не е била болна: тя твърди, че тази храна е тайната на нейното дълголетие"

Какво мислите?