Home » БЪЛГАРИЯ » Тайните записи на Ванга са разчетени: „Изключително интересно е това, което намерихме!“
Тайните записи на Ванга са разчетени: "Изключително интересно е това, което намерихме!"

Тайните записи на Ванга са разчетени: „Изключително интересно е това, което намерихме!“

След като през юни т.г. от Държавна агенция „Архиви“ бяха открити Тайните записи на Ванга , сега от „България днес“ съобщават, че същите вече са разчетени.

Уникалната находка, която събуди любопитството на мнозина, е от някогашния Институт по сугестология в София.

„Изключително интересно е това, което намерихме! Вълнуваме се, защото все още не знаем какви точно предсказания има на сеансите, но много скоро ще разберем, когато ги дигитализираме през есента“, заяви преди три месеца пред „България Днес“ директорът на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Михаил Груев.

д-р Михаил Груев
Доц. д-р Михаил Груев

Както бе обещано пред медията, група специалисти се събраха и дигитализираха фонозаписите. Надеждите бяха да се чуят важни пророчества, както и полезни за изследване теми. Противно на очакванията обаче записите се оказаха неточни и накъсани.

„Въпреки затрудненията, през които премина екипът ни, все пак успяхме да чуем 90% от сеансите. За съжаление, се оказа, че няма никакво пророчество. За сметка на това са записани частни лица, които са си споделяли болката пред Ванга, и тя им е казвала какво да правят“, разкри пред вестника Снежана Владимирова от Държавната агенция. По думите й според служителите мистичните записи са направени с определена цел от Института по сугестология, за да запечатат житейските събития на обикновени хора, които са се докоснали до баба Ванга.

„Реално дори не се знае кои са тези хора, защото няма конкретни имена и няма как да ги проследим, за да намерим някаква връзка между тях. Но въпреки това сме доволни, защото се чува автентичният глас на Ванга, както и методът на нейната работа“, разказва Владимирова.

Институт по сугестология
Откритието на записите е от Института по сугестология

По думите й това е много интересно и може да се изследва допълнително, тъй като няма отговор на въпроса за уникалните възможности на пророчицата. Единствено ако къщата й в Петрич можеше да говори, тя вероятно щеше да разкрие тайната на нейната дарба. Години наред учени от близко и далеч правят там безуспешни опити да обяснят как Ванга предсказва бъдещето, говори с мъртвите и лекува.

Изследователите имат идея разчетените записи да бъдат използвани за филм или дори сериал, В него ще се разказва за предсказанията, които Ванга е правела на обикновени хора.

„Наистина имаме желание да се направи филм от записите, които намерихме. За съжаление, това вече не е по нашата част, но сме готови да съдействаме, ако някой реши да заснеме лентата. Имаме реални житейски истории, както и решение на тежките въпроси на хората от Ванга“, споделя Снежана.

Първият документален филм за пророчицата „Феномен“ е заснет през 1976 г. и почти веднага след пускането му е забранен. Причината е, че за пръв път официално се признава, че в България има нещо, което науката не може да обясни, а именно Ванга. Пророчицата е не само загадъчна свръхестествена личност, но и жив и непосредствен човек. Дадено е и мнението на известни по това време български учени и интелектуалци (проф. д-р Никола Шипковенски, проф. д-р Никола Попвасилев, Иван Карамфилов и др.), които напълно отхвърлят способностите на Ванга и съветват филмът да бъде преработен с оглед на комунистическото разбиране за човека.

Ванга сеанси
Ванга е помагала на много хора

Феноменът Ванга официално не съществува въпреки опашките от хора, които се редят пред дома й. Учените отказват да приемат, че дори има възможност да проучат това, които стои зад хилядите случаи на мистериозни изцеления и помощ. Екипът на филма вярно предава атмосферата от стаята на Ванга, обикновените хора, които я посещават с болките си и въпросите си.

Спасява България от руски антихрист 

Лъжепророк и антихрист, обещал да възкресява мъртвите, е бил разобличен от баба Ванга.

В една от най-емблематичните и драматични срещи в живота й пророчицата води битка с човека скенер – руснака Григорий Грабовой. Успява да го разгроми и да спаси българите. Това разкриха малцина от преките свидетели на случката, разиграла се в Рупите в далечната 1995 г.

Заради невероятната му реклама и име на велик пророк на века Грабовой е поканен в България, а желанието му е да почерпи от мъдростта и божествената сила на Ванга. Руснакът иска от пророчицата да му довери процеса на възкресяване на мъртъвци, безсмъртието и прераждането. Грабовой настоява още да чуе дали съдбата му е предопределила да бъде спасителят на човечеството и дали ще успее да вдига мъртви от гроба. Лъжите на Грабовой и желанието му за власт вбесяват Ванга, която го пропъжда завинаги.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?