Home » БЪЛГАРИЯ » Тайните на секретния подземен град в Рила, строен за соцелита
Тайните на секретния подземен град в Рила строен за соцелита

Тайните на секретния подземен град в Рила, строен за соцелита

Секретен подземен град в Рила е бил строен през далечната 1950 г. Мястото било направено по време на Студената война, когато Съветският съюз и САЩ са в обтегнати отношения и има опасност от ядрен конфликт.

Градът се е строил до 1980 година, а цялата операция била строго секретна и малцина в държавата знаели за нея. Той е разположен на дълбочина от 200 метра под земята и се състои от множество помещения, включително бункери, складове и болници. Бил е конструиран така, че да издържи на ядрен удар, пишат медии.

Проектиран е бил за висшето комунистическо ръководство на България и за вожда Тодор Живков и семейството му в случай на избухване на ядрена война или други апокалиптични събития.

Мистичният град е бил снабден с всичко необходимо за оцеляване на хора в продължение на няколко месеца като вода, храна, лекарства.

Някои експерти смятат, че мястото е било предназначено и за други цели, например за провеждане на експерименти или за подслоняване на тайни военни съоръжения.

Друга легенда разказва, че в града се намират тайни подземни проходи, които водят до други части на България. Тези проходи са били използвани от комунистическия режим за контраразузнаване и шпионаж.

В годините назад са се появявали и други твърдения за подземни градове, намиращи се в Родопите. Възможно е те да са свързани чрез тунелна система и с този в Рила.

@alion.bg

Чували ли сте преди за този град? #българия #bg #тренд #foryoupage #new #активист #viral #fypage #БГ #fyp #foryou #алион #бг #fu #fy #f

♬ Matrix – AllMusicGallery

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?