img
Home / БЪЛГАРИЯ / Тихомир Безлов направи скандални разкрития за ало бандата, разбита в Горна Оряховица!

Тихомир Безлов направи скандални разкрития за ало бандата, разбита в Горна Оряховица!

/
/
/
334 Views

Моето предположение е, че е въпрос на договореност с румънските служби. През годините нарасна тая тема. През 2010 г. беше началото на тези изследвания. Опитите на телефонните измамници обикновено са несполучливи. По-малко от 1% стават жертва на телефонни измамници. 

Това заяви пред БНТ експертът по сигурността Тихомир Безлов, научи ko4.

„Да речем, че за 2012 г. измамените са около 20%, докато за 2018 г. този процент е спаднал до 14. Тоест този „пазар“ е спаднал“, коментира още той. „Това е мравуняк, няма йерархична система. Има тартори, организатори. Стават въпрос за около 100-200 човека, които участват в този мравуняк, основно в Северна България. Намират се най-вече в Левски, Плевен, Горна Оряховица“, заяви Безлов.

„Интересното е, че сред задържаните вчера има такъв, който и преди е бил задържан за телефонни измами. Явно наказанието не го е спряло“, обясни анализаторът.

„Имат наберачи, мулета и такива, които следят мулетата. Те са много адаптивни. В момента, в който е направено нещо, за да им се заглушат клетките, те се преместиха в Румъния, защото знаят, че там ще са необезпокоявани. Хубавото тук е съвместната работа“, коментира още той.

„Освен чисто полицейските мерки, хубаво е да има ограничаване и от телефонните компании“, смята Безлов.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!