img
Home / KO4 STORY / Този българин заряза кариерата си в Австрия и се завърна в Родината заради ракията: Ето как тя промени живота му

Този българин заряза кариерата си в Австрия и се завърна в Родината заради ракията: Ето как тя промени живота му

/
/
/
803 Views

Милен Илиев е българин, който споделя съдбата на много наши сънародници. Завършва училище у нас и заминава за Европа и по-конкретно Австрия, за да търси по-добър живот и работа.

Там той остава цели десет години, в които работи като управител на фирма за производство на зеленчуци. Животът му в Австрия се развива чудесно, като дори получава възможност да получи гражданство, но той и съпругата му решават нещо друго. А именно – да се завърнат в родината. И така този млад българин, постигнал успех на запад, решава да се върне и да гради живота си у нас. Един от мотивите му за връщането му у нас е, че младите българи трябва да се връщат в Блъгария, за да се развива страната ни.

Когато отново се връща в родното си село Поликраище, той решава, че ще започне собствен бизнес и отваря казанджийница „Дионисий“. Бизнесът с ракията му се струва по-примамлив от зеленчукопроизводството, защото според наблюденията му у нас вносните продукции подбиват родното производството и все по-малко хора се занимават с това.

милен илиев ракияИ така, Милен отваря своята казанджийница, след дълга борба. Борба с държавата. Точно това го потриса, споделя младият човек. Той разкрива, че в Австрия, когато се появи млад човек с идея за бизнес и пари, които да вложи, държавата се стреми по всякакъв начин да му помогне и улесни процеса.

А в България, държавата се стреми всячески да попречи.

И все пак, Милен не се отказва и успява, въпреки всички трудности, да създаде и отвори казанджийницата, която е в съответствие с всички европейски закони и норми. Закономерно, тя бързо печели популярност и там започват да идват хора не само от близките населени места, но и от по-далече, за да сварят родния еликсир. Именно правилният подход на Милен му помага да изгради качествен бизнес.

В казанджийница „Дионисий“ има два казана от 250 и от 500 литра и има възможност да се извърши тройна дестилация на алкохола. Интересно е, че освен мъжете, да варят ракия отиват и жени. Милен обяснява, че даже жените се справят чудесно в това начинание и по-често можем да видим мъж, който да се провали, отколкото представителка на нежния пол.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook