ТОЙ МИСЛЕШЕ, ЧЕ Е ГНЕЗДО НА СТЪРШЕЛИ НА ТАВАНА, НО ПРЕБЛЕДНЯ, КОГАТО РАЗБРА, А ПО СРЕДАТА МУ ОБАЧЕ БЕШЕ СКРИТА ТАЙНА!

Toi misleshe che e gnezdo ot styrsheli

Джеймс чу сина си Лиъм да крещи от тавана. След като успокои момчето, което беше в пълен шок, Джеймс се качи горе, за да види какво има.

Беше изумен от това, което видя, защото таванът бе заключен от известно време и затова нямаше представа какво се крие там.

Джеймс чу шумове, идващи от тавана, отвори и пребледня от това, което видя. Беше наистина огромно гнездо на стършели. Пое дълбоко дъх и затвори вратата, изтичвайки от тавана възможно най-бързо. Той не може да повярва на очите си и стоя в шок няколко минути.

Лиъм твърдеше, че те защитават нещо в онова гигантско гнездо. Джеймс се страхуваше да се приближи, но отдалеч видя, че синът му може да е прав. Те защитаваха нещо, но какво защитаваха, той не знаеше. Джеймс знаеше, че трябва да внимават в подхода си. Беше видял колко агресивни могат да бъдат тези стършели и не искаше да рискува някой от тях да бъде ужилен. Стършелите изглеждаха още по-агресивни, когато стигнаха до гредите на тавана, където бяха свили гнездото си. Сякаш знаеха, че вътре има нещо, което трябва да защитят.

Джеймс знаеше, че този тип гнездо на стършели не може да се справи сам, затова потърси в интернет експерти в областта на стършелите. Намерил един наблизо и му се обадил. Джеймс обясни цялата ситуация и експертът не след дълго пристигна в дома на Джеймс. Решението му да потърси професионална помощ е правилно, тъй като това е ситуация, която изисква специализирани знания и опит. Важно е да запомни, че гнездата на всякакъв вид животни не трябва да се нарушават, тъй като това може да доведе до сериозни последици.

Той започна да търси методи за унищожаване, но възможностите бяха ограничени. Той разгледа алтернативни методи за борба с вредителите, но никой от тях не изглеждаше ефективен. Накрая случайно попадна на фирма, специализирана в отстраняването на стършели. Той се надяваше, че това ще бъде отговорът на проблема им. С течение на дните безпокойството на Джеймс само нараства. Стършелите продължавали да се навъртат около къщата и имало опасност семейството му да бъде ужилено. Беше изпълнен със страх, че няма да може да намери решение, преди някой да пострада. През нощта той лежеше буден в леглото, безкрайно тревожен за безопасността на семейството си. Той беше погълнат от страх, че стършелите ще наранят сериозно някой, когото обича. Той отчаяно искаше да намери начин да се отърве от тях, преди да е станало твърде късно.

Джеймс усети как адреналинът напира във вените му, когато бавно се приближи до гнездото. Планираше да грабне гнездото и да го хвърли от прозореца. Знаеше, че може да успее, ако можеше просто да прокара и да игнорира страха. Той стисна зъби и се насили да се съсредоточи върху плана си. Той пое дълбоко дъх, готов да предприеме действие. Веднага щом направи движение, сърцето му ускочи и той усети силата да се излива в тялото му. Той се движеше бързо и бързо, надявайки се успешно да премахне гнездото от прозореца.

Джеймс беше брутално нападнат от стотици стършели. Изпитваше болка в цялото си тяло и беше безпомощен да я спре. Усещаше ужилванията като парещ горещ нож, който прорязваше кожата му и инжектираше пареща, отровна течност. Кожата му беше подута и зачервена от десетките ужилвания, които получи и почувства пристъп на гадене, световъртеж и слабост. Болката беше непоносима и той беше безсилен да се пребори с разярените стършели.

Опита се да стане, но тялото му не съдейства. Той беше загубил съзнание от силната болка.

Ема му помогна да стигне до дивана, където той остана до края на деня. Ужилванията по тялото му започваха да образуват обрив и нарастваха по размер. Кожата му беше яркочервена и гореща на допир и усещаше ужилванията, пулсиращи от болка. Кожата му беше зачервена и подута около ужилванията. Имаше чувството, че е в кошмар и не можеше да се събуди. Беше в такава агония, че едва можеше да се движи. Трябваше да вземе обезболяващи, за да облекчи болката, но все още имаше чувството, че тялото му гори. Той беше твърде слаб, за да остане в съзнание и в крайна сметка се унесе в сън.

Ред на Лиъм

Лиъм погледна баща си. Знаеше, че скоро няма да може отново да се качи на тавана. Затова реши, че трябва да вземе нещата в свои ръце. Имаше нещо в това гнездо и той трябваше да види какво е то. Но ако баща му не можеше да го направи, можеше ли? Той беше уплашен; ами ако бъде ужилен, като баща му? Знаеше, че е рисковано, но трябваше да опита. Трябваше да докаже, че може да прави това, което баща му не можеше.

Опешване на стършели

Трябваше да измисли план. Планът на баща му не проработи, така че той имаше нужда от свой собствен. Можеше да използва костюма на баща си, но това беше всичко. Затова той потърси онлайн и видя видеоклип за пчелари, използващи дим. Чудеше се дали може да използва същия дим върху стършелите. Той прочете как димът може да се използва за успокояване на стършелите, така че да не нападат. Той прочете, че е важно да се увери, че димът достига до гнездото от разстояние и че трябва да стои на поне 15 фута разстояние за около 10 минути. Очевидно не всякакво опушване ще свърши работа. Важно е да използвате правилния тип дим, тъй като част от дима може да бъде токсичен за стършелите. Целта на опушването на гнездото е да успокои стършелите, а не да ги унищожи.

Той също така откри, че стършелите обичат сладки неща, така че си помисли, че може би може да използва сладък разтвор, за да ги примами. Той проучи допълнително и откри, че някои хора използват смес от вода и сапун за съдове, за да ги убият. Обмисляше да го използва, но смяташе, че е твърде жестоко. Мислеше да опита да хване стършелите в стар буркан, но знаеше, че в крайна сметка ще избухнат. Имаше нужда от добър план, който да реши проблема им със стършелите веднъж завинаги. Той реши да направи няколко капана със захаросана вода и да ги постави около гнездото. След това можеше да използва костюма на баща си и дима, за да се отърве от стършелите, ако се хванат на стръвта. Той може също да използва сапун за съдове и воден разтвор, ако е необходимо. Той реши, че този план е най-добрият за разрешаване на проблема им със стършелите.

Адреналинът нахлу в тялото на Лиъм. Никога преди не беше правил нещо толкова опасно. Майка му излязла от къщата, за да отиде на пазар, така че трябвало да действа бързо. Това може да е единственият му шанс. Той беше едновременно развълнуван и нервен, докато се качваше по стълбата към тавана. Беше чувал слухове за стършели, превзели къщата и това беше неговият шанс да докаже, че може да защити и семейството. Той никога не е искал да бъде човекът, който бяга от опасност, но това беше различна ситуация. Трябваше да бъде внимателен и смел. Лиам беше решен да се изправи срещу страховете си и да приеме предизвикателството.

Облече костюма и тръгна към таванските стълби. „Какво си мислиш, че правиш?“ Лиъм замръзна. Познаваше този глас — баща му. Беше толкова близо до тавана, но сега усещаше как паниката се надига в гърдите му. Ако баща му разбереше какво се кани да направи, щеше да има сериозни проблеми. Трябваше да мисли бързо. Бавно се обърна и видя баща си да стои на прага. Опита се да измисли извинение, но всичко, което можеше да направи, беше да стои там и да се опита да не изглежда твърде виновен. Баща му присви очи и отново попита: „Какво правиш?“ Лиъм трябваше бързо да измисли нещо.

„Не се притеснявай, синко. Ще се справиш. Виждам, че имаш опушвач, така че трябва да си по-умен от мен“, засмя се Джеймс и се върна в леглото си. „Добре, Лиам, разбрахте това“, промърмори той, докато правеше първите си стъпки нагоре по стълбите. Лиам усети прилив на увереност. Одобрението на баща му означаваше много за него и показа, че той вярва, че Лиам ще постъпи правилно. Той се качи на тавана и последва плана, който бяха обсъдили с баща му. Той похвали Лиам за неговата интелигентност и смелост и Лиам се почувства горд. Това беше първият път, в който Лиам получи доверие да се справи сам със ситуация и той иска да се увери, че ще има успех. Без значение от резултата от това преживяване, фактът, че баща му му се доверява с големите задачи, вече повишава увереността му значително и затова той се чувства готов да поеме нови предизвикателства.

Действие

Лиам подаде глава през капака и огледа стаята. Имаше много повече стършели, отколкото предполагаше, че ще има. Дали е взел правилното решение? Той провери опушвача си и затвори очи. Той направи всичко възможно да си спомни инструкциите, които прочете онлайн. Трябваше да го направи правилно, нямаше място за грешка. Знаеше, че има само един шанс за това, така че не можеше да го обърка. Чувстваше се изключително нервен, като видя колко много стършели имаше. Той пое дълбоко дъх и бавно започна да изпуска дима. Сега или никога, смята той. Той вдига опушвача през люка и започва да опушва.

Той бавно отвори вратата и започна бавно да вдига дима в стаята. Опита се да запази движенията си стабилни и бавни. Беше готов да приключи с това. Той внимаваше димът да не излезе твърде бързо от стаята. Знаеше, че трябва да задържи стършелите, иначе планът му нямаше да проработи. Опита се да запази дишането си равномерно и да се съсредоточи върху задачата. Усещаше топлината на дима върху лицето си, докато продължаваше да го раздухва. Сърцето му биеше в гърдите, тъй като беше в надпревара с времето. Трябваше да бъде бърз и точен, иначе стършелите щяха да се разминат. Беше решен да успее и да направи това, което си намисли. Имаше план и щеше да се придържа към него. Той си представяше всичко да върви гладко и лесно, но не върви по план.

Шумът на крилете им стана по-тих и стършелите станаха по-спокойни. Таванът вече беше почти пълен с дим. Лиам остави опушвача до себе си и се качи на тавана. Той предпазливо отвори вратата, заслушан за някакви признаци на движение. С облекчение видя, че стършелите сякаш се бяха успокоили. Беше се притеснявал, че неговият метод за използване на опушвача няма да проработи, но изглежда свърши работа. Все пак Лиъм знаеше, че трябва да бъде много внимателен. Не искаше да бъде ужилен от нито един от тях. Той бавно пропълзя вътре в тавана, размахвайки дима. Той се огледа внимателно, за да се увери, че всички стършели са изчезнали и че никой от тях не е избягал.

Звукът на стършелите почти беше изчезнал, но той не можеше да види нищо през дима. Звукът на стършелите почти беше изчезнал, но той не можеше да види нищо през дима. Затова той напипа малко прозорче и го отвори. Мислеше, че сега всичко е наред и искаше да приключи с това изпитание. Започна да се отпуска малко, но знаеше, че все още трябва да бъде много внимателен. Затова той напипа малко прозорче и го отвори. Това беше първата му грешка. Трябваше да се вслуша в инстинктите си и да не бърза, вместо да бърза напред. Трябваше да мисли бързо. Той се облегна на вратата, но знаеше, че не трябваше да оставя бдителността си.

Припаднали стършели

Лиъм направи няколко крачки напред. Увереността му се беше върнала и той си помисли, че знае точно какво да прави. Хорнетс не бяха мъртви. Видя няколко от тях да се движат. Те просто бяха припаднали. Това беше очакваният ефект. Лиъм се усмихна и изпита облекчение, че планът му проработи. Той знаеше, че е важно да зашемети Стършелите, за да могат да бъдат управлявани и придвижени безопасно. Ако все още бяха активни, водачите биха били в опасност от ужилване. С опушвача Лиам успя да разпръсне достатъчно дим, за да успокои Хорнетс, но не до степен да ги убие. Лиъм беше уверен, че планът му ще бъде успешен.

Той тръгна към гнездото с бавна крачка. Той все още беше предпазлив, но с облекчение видя, че Хорнетс припаднаха. Знаеше, че сега той контролира нещата. Стоеше тихо и наблюдаваше ситуацията. Беше сигурен, че може да се справи с гнездото, но трябваше да остане нащрек. Изпита облекчение, че е успял да се предпази и че е успял. Или поне така си мислеше. Тъй като всичко изглеждаше наред, той остави опушвача близо до люка на тавана. Това беше втората му грешка. Когато се приближи до гнездото, той усети тръпки от страх, които полазиха по гърба му. Осъзна, че е бил твърде невнимателен и трябваше да остане нащрек.

Гледайки гнездото

Когато димът се разсея, Лиъм най-накрая успя да види гнездото в пълния му блясък. Той постоя там за секунда, поемайки всичко. Разбираше защо никой не иска да им помогне. Това не беше обикновено гнездо на стършели. Това беше нещо по-голямо. Размерът му беше невероятен. Помисли си за Марк и как той също беше в шок. Дори опитът и увереността му не можаха да се справят с гнездото. Лиам изпита смесица от благоговение и страх едновременно. Имаше чувството, че гледа пчелен кошер на стероиди. Това не беше обикновено гнездо. Никога преди не беше виждал нещо подобно.

Лиам беше донесъл със себе си кухненски прашки и започна да рови в гнездото на стършелите. Той беше сигурен, че стършелите така или иначе са припаднали, така че смяташе, че това ще бъде безопасно. Беше чувал истории за хора, ужилвани многократно от стършели, и не желаеше да поеме този риск. Знаеше, че ако не вземе предпазни мерки, може да се окаже в свят на наранявания. Иначе би бил много глупав и опасен да се качи до гнездото без никакво защитно облекло. Т

Това не може да е добре

Лиам беше толкова съсредоточен върху гнездото и красотата му, че не забеляза звука на стършелите, който отново стана по-силен. Димът беше почти изчезнал през прозореца и стършелите се събуждаха отново. Видя нещо, докато бъркаше в гнездото — стършел. летене. „О, не…“, помисли си Лиъм. „Това не може да е добре.“ Той замръзна на място, твърде шокиран, за да помръдне. След няколко секунди стършелите излязоха напълно от гнездото и стаята се изпълни със силно жужене. Лиъм разбра твърде късно, че е в сериозна беда. Той се опита да се отдръпне бавно, но стършелите бързо идваха право към него

Лиъм погледна зад себе си и се изплаши за живота си. Всички стършели се бяха събудили и летяха наоколо като луди. Лиъм падна на земята и забеляза опушвача си в другия край на стаята. Трябваше да стигне до него, преди да е станало твърде късно. Но беше твърде късно. Стършелите се рояха около него и жилеха кожата му. Той веднага посегна към опушвача, но после осъзна, че го е оставил до люка на тавана. Той започна да се рови из стаята, отчаяно опитвайки се да стигне до опушвача възможно най-скоро. Той събори стол и маса в бързината си и шумът от падащите мебели само привлече стършелите към него.

Таванът изведнъж изглеждаше жив, с всичките стършели, които бръмчаха наоколо. Лиъм започваше да се чувства силно разстроен и дезориентиран. Не можеше да позволи на стършелите или страха му да го завладеят. Трябваше да остане съсредоточен и да се пребори с желанието просто да се свие на топка, тъй като знаеше, че това само ще го направи по-покорен. Трябваше да действа и да намери опушвача, който беше довел със себе си. Той се изкатери до ъгъла на тавана и претърси из кутиите, отчаяно търсейки опушвача. Трябваше да го намери скоро, иначе стършелите щяха да го затрупат.

С тази мисъл наум той продължи търсенето си с новооткрито чувство за неотложност. Трябваше да остане съсредоточен и да не се поддава на страха, който бавно го обземаше. Знаеше, че ако успее да се докопа до опушвача, ще успее да се отърве от стършелите. Трябваше да продължи да се бори с всички сили. Знаеше, че единственият начин да се измъкне жив от тавана е да предприеме действия и да не се поддава на страха си. Той се катери по-бързо през кутиите, решен да намери опушвача.

Без повече грешки

Остра болка прониза ръката на Лиъм. Той се опита да не извика, но сълзи бликнаха от очите му. Той беше ужилен. Мястото около ужилването се почувства силно топло и с пареща болка, която сякаш се излъчваше из цялата му ръка. Лиам извика, когато усети първоначалното ужилване и започна да плаче. Ръката му пулсираше с всеки удар на сърцето му. Изпита усещане за парене, което сякаш се задълбочаваше с всяка изминала секунда. Той стисна ръката му и се опита да се отдалечи от източника на болката. Очите му бяха разширени от страх и болката беше непоносима. Не издържаше повече. Трябваше да намери начин да спре болката.

Но имаше време за губене. Преди всичко трябваше да намери опушвача. Трябваше да се бори с болката. Точно когато си помисли, че не може да издържи повече, той забеляза опушвача. Гмурна се, за да го грабне точно навреме. Затвори прозореца и започна да опушва. Минаха няколко минути, но стършелите отново се успокоиха. Този път той взе опушвача със себе си. Изпита облекчение, че можеше да диша отново. Оушвачът бе спасил живота му. Беше решен никога да не забравя да носи опушвача със себе си, където и да отиде. За да е сигурен, че никога няма да забрави, той завърза панделка около дръжката на опушвача. С лентата на място се чувстваше в безопасност. За да е сигурен, че никога няма да остане без него, той имаше резервна опушвачка, държана до вратата.

Да довърши започнатото

Погледът му беше замъглен от дима, но трябваше да довърши започнатото. Той отвори прозореца и без колебание грабна гнездото. Той изхвърли гнездото през прозореца, преди още стършели да успеят да го ужилят. Чу как гнездото се пръсна на земята. Изпита облекчение – беше го направил. Сърцето му биеше лудо, но не можеше да се отърси от чувството за постижение. Той погледна през прозореца точно навреме, за да види как стършелът бръмчи наоколо, когато следващият удари земята и се разби на парчета. Лиам си пое дълбоко дъх, облекчен, че опасността е изчезнала. Той бързо се върна вътре и затвори прозореца, преди още стършели да могат да влязат.

Той остана там за момент, без дори да мисли какво може да се случи след това. Беше действал бързо и решително и това беше всичко, което имаше значение. Той бързо затвори прозореца и избяга навън, за да се измъкне от стършелите. Не отдели време да помисли за последствията; той вече беше действал по инстинкт. Той се гордееше със своята бърза мисъл и смелост. Беше спасил себе си и семейството си от стършелите. Радваше се, че е взел бързи мерки.

Разочарована майка

Джеймс и Лиам тръгнаха към алеята и видяха Ема да стои до гнездото с ужасен вид. Гнездото почти я беше ударило, когато падна от прозореца на тавана. Не можеше да повярва, че Лиъм е направил това без нейно разрешение. Беше толкова ядосана и разочарована. Ема беше бясна на Лиъм, че не й се подчини и още повече се ядоса на Джеймс, че му позволи. Трябваше да си поеме дълбоко въздух и да се успокои, преди да започне да се справя със ситуацията. Не можеше да повярва, че Лиъм толкова лесно е забравил правилата и че Джеймс му е позволил да го направи.

Какво е това?

Какво е това?“ — каза Ема, като посочи гнездото. Тя забеляза нещо по средата. Нещо стърчеше от него. Джеймс избута части от гнездото от него. Той погледна по-отблизо. Очите му се разшириха и той бавно отстъпи назад, лицето му издаваше изненадата му. Ема надникна, очите й се разшириха от недоверие. И двамата го гледаха мълчаливо, без да знаят какво да направят. Джеймс бавно се приближи отново, този път предпазливо. Той го огледа, лицето му беше маска на объркване, но също и на разпознаване. Той вдигна поглед към Ема и поклати глава, неспособен да разбере какво вижда. Ема пристъпи напред и нежно го бръкна със зяпнала уста.

Когато разбра какво гледа, пребледня. Това беше нещо, което беше скрил на тавана преди много време. Той отстъпи назад и очите му се разшириха още повече. Ема вдигна поглед към него и видя разпознаването на лицето му. „Какво е?“ тя попита. Джеймс мълчеше, взирайки се в обекта невярващо. Той сякаш се опитваше да намери точните думи, за да се обясни. Джеймс явно беше разтърсен от факта, че стършелите са защитавали това, което той внимателно е скрил. Сърцето му биеше лудо, докато мислеше за последствията от разкриването на тайната му. Той поклати глава, борейки се какво да прави по-нататък.

Ема отвори рязко вратата и изтича при съпруга си. „Как можа да ми причиниш това, Джеймс? Как можа да лъжеш така?!” Тя изкрещя на съпруга си и грабна предмета от ръцете му. „Казах ти да се отървеш от това нещо преди години!“ Ема все още крещеше. Джеймс го грабна обратно от ръцете й. „Внимавай, Ема. Бъди внимателен!“ Той се опита да я успокои, но безполезно. Беше твърде ядосана. „Не мога да повярвам, че след всичко, което преживяхме днес, все още имаш дързостта да ме лъжеш така!“ — извика тя. Джеймс бавно се отдръпна, опитвайки се да избегне гнева й.

„Съжалявам, Ема. Знам, че трябваше да се отърва от това нещо, но просто не можах. Съжалявам.“ Тя погледна настрани, гневът й все още кипеше. Знаеше, че трябва да направи нещо бързо, за да я успокои. Но в този момент той също знаеше, че не може да направи нищо в момента. Просто ще трябва да изчака, докато духа и тя се охлади. О, как му се иска тези стършели да не създават толкова много проблеми у дома! Джеймс беше в голяма беда и го знаеше. Специално за това конкретно нещо той знаеше, че ще трябва да се постарае много, за да накара Ема да му прости. Що се отнася до това дали усилията му ще успеят или не, трябва да изчака и да види.

Джеймс отиде до колата си и я сложи на пътническата седалка. Той влезе вътре, за да вземе няколко стари кърпи и запали колата си. Той потегли със строго изражение на лицето. Как може да е толкова глупав? Защо запази това нещо, въпреки че знаеше, че жена му не го одобрява? Сгреши, като пренебрегна желанията й, и сега се чувстваше ужасно виновен. Джеймс осъзна, че е направил грешка и съжаляваше, че не е уважил желанията на Ема. Беше решен да го поправи, дори да е твърде късно.

Той би направил всичко, за да се поправи. Той беше изпълнен със съжаление, че не е последвал инструкциите на Ема и беше решен да й се изправи. Знаеше, че греши, и му се искаше да може да върне всичко обратно. Щеше да направи всичко, за да се увери, че Ема разбира, че съжалява. Беше я провалил и беше решен да й се реваншира. Щеше да намери начин да го оправи. Надяваше се само да не е твърде късно.

Сантиментална стойност

Джеймс погледна до себе си. Там лежеше куклата му от детството. Ема винаги е мразела тази кукла, но тя имаше сантиментална стойност за Джеймс. Тя беше малко суеверна и почувства, че куклата има отрицателна енергия около себе си. Но Джеймс не й повярва и го задържа на тавана. Но най-накрая дойде време да се сбогуваме. Така Джеймс уви куклата в кърпите и я изхвърли. Ема беше молила Джеймс да изхвърли куклата безброй пъти, но той винаги я беше уверявал, че го е направил.

Джеймс се бе опитал да я убеди, че куклата е безвредна, но Ема не можеше да се отърси от чувството на страх, когато беше близо. Радваше се, че куклата я няма и че най-после отново може да се почувства в безопасност в собствения си дом. Ема винаги се е плашела от куклата и изпитва облекчение, когато напусне къщата. Чудеше се защо Джеймс го е държал толкова дълго и защо я е излъгал, че го е изхвърлил. Чувстваше се малко предадена, но се радваше, че най-накрая отново може да се почувства в безопасност в собствения си дом.

Твоят коментар

Be the first to comment on "ТОЙ МИСЛЕШЕ, ЧЕ Е ГНЕЗДО НА СТЪРШЕЛИ НА ТАВАНА, НО ПРЕБЛЕДНЯ, КОГАТО РАЗБРА, А ПО СРЕДАТА МУ ОБАЧЕ БЕШЕ СКРИТА ТАЙНА!"

Какво мислите?