img
Home / ЗДРАВЕ / Тренировки за крака с комбинирани фитнес уреди и гирички

Тренировки за крака с комбинирани фитнес уреди и гирички

/
/
/
126 Views
loading...

Комбинираните фитнес уреди са чудесни за тренировка на цялото тяло, защото ви позволяват да правите най-различни упражнения, включително и за крака.

Освен това, този тип уреди са сравнително компактни, което ги прави много удобни за дома. На пазара има много различни модели, което прави изборът при покупка доста труден.

Предимства

Има няколко причини, поради които може да предпочетете покупката на комбинирани фитнес уреди от sportensklad.bg пред други уреди за тренировки.

Разнообразието от упражнения

Обикновено многофункционалните уреди предлагат много по-разнообразни тренировки, в сравнение с други видове домашно фитнес оборудване. Някои от тези машини предлагат над 80 различни упражнения за сила. Това ги прави особено атрактивни за хора, които например искат да натрупат мускулна маса и да отслабнат, тъй като могат да натоварват различни мускулни групи.

Подходящи за начинаещи и напреднали

Друго предимство на комбинираните уреди за фитнес е фактът, че могат да се използват както от начинаещи, така и от по-напреднали. Начинаещите обикновено започват с много по-малко натоварване в сравнение с хората, които имат повече опит.

Пестят място

Комбинираният фитнес уред е по-голям в сравнение с други видове уреди. Ако вземем предвид факта, че комбинираните уреди предлагат много голямо разнообразие от упражнения, това означава че ще спестите място, защото не е нужно да купувате няколко отделни уреда за тренировки на различните мускулни групи.
Упражнения за крака със свободни тежести

Комбинираните фитнес уреди предлагат различни упражнения за крака, но ако в момента нямате възможност да си купите такъв, предлагаме на вашето внимание няколко упражненията за крака с гирички от sportensklad.bg, насочени към горните, долните и вътрешните мускули на бедрото, както и към мускулите на прасеца.

Клекове

• Изправете се и задръжте гирата с двете си ръце пред бедрата.
• Започнете да приклякате, докато коленете ви образуват ъгъл от 90 градуса и след кратка пауза се изправете.
• Дръжте горната част на тялото изправена.
Обратни напади
• Изправете се и хванете по една гира във всяка ръка от двете страни на тялото, с длани, обърнати към тялото ви.
• Поставете единия крак назад и огънете коленете, за да спуснете тялото си, докато коленете образуват ъгъл от 90 градуса и се повдигнете обратно след кратка пауза.
• Горната част на тялото трябва да бъде изправена.
Суинг с гири
• Хванете гирата с две ръце между краката си и приклекнете, докато коленете ви се свият под ъгъл от 90 градуса.
• Повдигнете се до изправено положение, като вдигате гирата над главата си и след кратка пауза бавно се върнете в изходно положение.
• Дръжте гърба си изправен
Класическа мъртва тяга с изпънати крака
• Изправете се и вземете по една гира във всяка ръка, като ги държите встрани на тялото, а дланите са обърнати една към друга.
• Започнете плавно да спускате гирите, като свиете бедрата напред, и отново се изправете след кратка пауза.
• Горната част на тялото трябва да бъде изправена, без да се накланяте назад.
Повдигане на пръсти от седеж
• Седнете на пейката, поставете предната част на единия крак върху върха на стъпалото и дръжте гирата с двете си ръце върху бедрото.
• Повдигнете гирата, като стоите на пръсти и бавно ги спуснете обратно след кратка пауза. Сменете краката след като приключите серията.
• Уверете се, че натоварвате само мускулите на прасците.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!