Горещи новини

Трима наши евродепутати станаха милионери. Вижте кои са!

Trima evrodeputati stanaha milioneri

Всяка година евродепутатите предоставят публична информация за доходите си. Така става ясно, че една четвърт от представителите ни в Европейския парламент вече са милионери.

Ето и кои са българските евродепутати, спестили най-много лични средства, според последно публикуваната декларацията в КПКОНПИ и какво са декларирали в началото на мандатите си, предаде Би Ти Ви.

Евродепутатът от ГЕРБ Александър Йорданов е декларирал през 2022 г. над 1 милион и 100 хиляди лева, спестени в банка. В началото на мандата си, три години по-рано, декларираната сума от пенсии, заплати и спестявания е малко над 210 хиляди лева.

Следващият с над милион през 2022 г., е Ангел Джамбазки от ВМРО. При старта на еврокариерата си е имал 20 хиляди лева налични средства, без банков влог. А сега – два мандата по късно – е декларирал над 100 хиляди в брой и над милион и 200 хиляди в банкови сметки.

Иво Христов от БСП също разполага със 7 цифрена сума. През 2019 г. мандатът му започва с 280 хиляди. В последния подаден от него документи сумата вече е милион и 100 хиляди.

През 2019 г. в началото на евро кариерата Атидже Алиева-Вели от ДПС обявява малко под 100 хиляди лева налични средва и в банки. 2022 г. декларира почти 745 хиляди лева.

Нов кемпер за почти 110 000 лева купува през 2022 г. евродепутатът от Демократична България Радан Кънев. 50% от сумата е на лизинг. И лични средства малко над 100 хиляди лева, като е удвоил сумата, с която е влязал в европарламента.

Оказва се, че 70% от всички европейски депутати всъщност имат някакъв страничен ангажимент. А тези които са в топ 6 се оказва, че имат доходи от страничната си дейност по-големи от тези като парламентаристи.

Ако в декларациите на чуждестранните евродепутати се откриват хиляди и милиони приходи в евро, получени от странични дейности, то при нашите – сумите са драстично по-малки.

Цялото видео вижте ТУК

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Трима наши евродепутати станаха милионери. Вижте кои са!"

Какво мислите?