Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Трябва ли да изключите помпата на кладенеца, когато сте извън града?
Трябва ли да изключите помпата на кладенеца когато сте извън града?

Трябва ли да изключите помпата на кладенеца, когато сте извън града?

Има моменти от годината, когато хората отсъстват за по-дълго от домовете си. Това обикновено е през лятото и по време на новогодишните празници.

Много собственици на кладенци и подобни съоръжения се интересуват и питат дали трябва да изключат своите помпи, когато напускат града. Ето какво казват професионалистите по въпроса.

Обърнете внимание на сезона

Ако през зимните месеци оставите отоплението в дома си включено докато ви няма, би трябвало няма проблеми да оставите помпата да работи. Топлината ще предпази тръбите ви от замръзване и спукване. Разбира се, всичко зависи от вашата отоплителна система. Ако е в добро състояние и няма неочаквано прекъсване на захранването, би следвало да можете спокойно да я оставите включена в дома си докато отсъствате.

Въпреки това, ако планирате да изключите отоплението или като цяло електрозахранването, шансовете за проблеми нарастват драстично. Тъй като студеното време е причина номер едно, когато става дума за спукване на тръби. Изключването на помпата ще ви помогне си спестите някои аварии и ремонтни дейности.

През летните и топли месеци не би трябвало да имате проблеми с кладенеца. Стига редовно да правите профилактика на системата, можете спокойно да отсъствате и оставите всичко включено. Това се отнася особено за хората, които използват добитата вода за агрокултурни цели.

Извършвайте редовни проверки на съоръжението

Независимо дали я оставяте включена или изключена, е важно редовно да проверявате помпа на кладенеца. Има и други проблеми, които могат да възникнат, ако имате повредена помпа. Най-добре е да се свържете с професионална фирма за ремонт на хидротехнически съоръжения, за да проверите, поправите и върнете помпата в работно състояние.

За повече съвети относно ремонта на помпи за кладенци и грижи за помпи за дълбоки и плитки такива, посетете waterbg.net, за да се консултирате с компетентно лице. Не предприемайте собственоръчно ремонти, освен ако нямате солидни познания в сферата.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?