img
Home / БЪЛГАРИЯ / Турският съд допусна екстрадицията на Митьо Очите, чакат санкцията на Ердоган

Турският съд допусна екстрадицията на Митьо Очите, чакат санкцията на Ердоган

/
/
/
784 Views

Димитър Желязков, Митьо Очите, ще бъде екстрадиран в България съвсем скоро. Новината съобщи току-що ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев пред Нова ТВ.

Гешев уточни, че турският съд е допуснал връщането на Желязков в България, очаквало се процедурата да бъде задвижена с писмо от българското вътрешно министерство към турското външно, както и последна инстанция – санкция на президента Реджеп Ердоган. Това обаче били формални процедури, които ще се изпълнят в кратки срокове, стана ясно от думите на Гешев.

Несебърският Тати ди тути капи трябваше да бъде предаден на българското правосъдие в началото на октомври, но след като това не се случи мнозина смятаха, че Ердоган ще го използва за политически цели и върне в България срещу определени условия.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев разкри, че Желязков също не бил доволен от условията в турския затвор и писал жалби до българския консул. Според турски медии Желязков спи в една стая с 50 престъпници от целия свят и нямал осигурени медицински грижи.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook