Горещи новини

„Тялото знае как да умре.“ Лекарят разказа какво се случва с хората в последните дни от живота

Tqloto znae kak da umre

Според информация, получена от служителката в хоспис, Джули Макфадън, човешкото тяло знае как да умре и по-близо до момента на смъртта човек прекарва повече време в състояние на сън.

Джули, бивша медицинска сестра в интензивното отделение, каза, че въпреки липсата на апетит и жажда, пациентите спят между 16 и 18 часа. Техните физически възможности намаляват и те стават по-малко общителни.

Но според нея най-голямата болка не е самата смърт, а болестта, от която хората умират.

Според Джули болката преди смъртта на пациента зависи от конкретното заболяване. Въпреки това, като правило, те се чувстват по-добре през последните часове. Тя обяснява, че в този период пациентът навлиза в активна смърт, при която губи съзнание и не се събужда. Промени в дишането, промени в цвета на кожата, очите и устата могат да бъдат отворени поради мускулна релаксация.

Тя също така припомни, че пациентите могат да започнат да имат видения месец преди смъртта. Хората може да видят починали роднини, домашни любимци или други близки. Често починалите хора се появяват насън или в моменти на пълно съзнание на пациента и здрав разум, за да кажат, че скоро ще дойдат за него и той няма от какво да се тревожи.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Тялото знае как да умре.“ Лекарят разказа какво се случва с хората в последните дни от живота"

Какво мислите?