Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Тялото ни работи като часовник. Ето КОГА се регенерират отделните органи и какво усещаме тогава
Тялото ни работи като часовник. Ето КОГА се регенерират отделните органи и какво усещаме тогава

Тялото ни работи като часовник. Ето КОГА се регенерират отделните органи и какво усещаме тогава

Човешкото тяло работи като часовник. То има невероятната способност да се самовъзстановява, но трябва да му създадем оптималните условия за тази цел.

Интересното е, че всеки орган в тялото се регенерира в даден момент.

Ако имате главоболие в определено време на деня, това може да се дължи на факта, че някои от вашите органи се опитват да премахнат вредните вещества и тялото ви насочва цялата си енергия към това място.

Бели дробове

Белият дроб е първият орган, който се регенерира и отделя токсини между 3:00 и 5:00 часа сутринта. Поради това е възможно да кашляте през нощта. В този момент белите дробове се опитват да се отърват от токсините.

Дебело черво

За да имаме здраво дебело черво, ни трябва много обикновена вода. Може да сте жадни между 5:00 и 7:00 сутринта. Затова трябва да пиете възможно най-малко напитки с кофеин сутрин, тъй като те са склонни да дехидратират тялото ви.

Консумирайте колкото е възможно повече течност сутрин и се опитайте да я елиминирате с урината преди закуска.

Стомах

Между 7:00 и 9:00 сутринта трябва да избягвате да ядете твърде много и да изберете закуска от лесно смилаеми продукти. Най-добри са плодовете, плодовите сокове и билковите чайове, защото подобряват дейността на стомаха.

Далак

Далакът се регенерира сутрин, особено между 9:00 и 11:00 часа. Между тези часове тялото е отслабено, а симптомите на заболявания, засягащи далака, са много по-силни.

Далакът е прикрепен към черния дроб и е основният орган на имунната система. Здравият далак може да произвежда антитела срещу различни инфекции и може да контролира наличието на нежелани вещества в кръвта.

Сърцето

Сърцето се регенерира между 11:00 и 13:00 часа. Така че е възможно да почувствате как сърцето ви бие по-бързо през това време. Интересното е, че 70% от сърдечните пристъпи се случват между 11:00 и 13:00 часа.

Тънко черво

Забелязали ли сте, че между 13:00 и 1:00 сте по-склонни към подуване на корема? Може да си мислите, че виновник е препълнената чиния на обяд, но всъщност това е грешната или нередовна диета.

За да разрешите този проблем, трябва да промените хранителните си навици.

Бъбреци и пикочен мехур

От 15:00 до 19:00 ч. бъбреците се регенерират заедно с пикочния мехур. Ако се чувствате прекалено уморени през това време, трябва да обърнете специално внимание на тези органи.

Ако бъбреците ви не работят правилно, в момента може да се почувствате уморени и сънливи.

Панкреас

Между 19:00 и 21:00 часа може да усетите глад за сладко или други въглехидрати. Ако задоволите желанията си, вие допълвате енергията на тялото си, която се използва за регенериране на панкреаса. Но понякога може да се почувствате уморени.

Кръвоносни съдове и артерии

Между 21:00 и 23:00 часа се регенерира кръвоносната система, особено кръвоносните съдове и артериите. Ако страдате от заболяване, което засяга кръвоносната система, тогава може да изпитате неприятна болка.

Черен дроб и жлъчен мехур

Между 23:00 и 3:00 ч. черният дроб и жлъчният мехур се регенерират. Ако се събудите през това време и не можете да заспите, значи токсичните чернодробни отпадъци не могат да бъдат елиминирани.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?