Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Уважавана поетеса скочи на Андреа за песента на гроба на Иван Вазов: Кощунствено социално неприличие
Уважавана поетеса скочи на Андреа за песента на гроба на Иван Вазов: Кощунствено социално неприличие

Уважавана поетеса скочи на Андреа за песента на гроба на Иван Вазов: Кощунствено социално неприличие

Клип на песен, заснет на гроба на Иван Вазов скандализира мрежата. Певицата Андреа пусна нова песен като сама посочи, че видеото към нея е заснето именно на гроба на Вазов.

В пост в социалните мрежи тя пише, че причината да заснеме видеото там е разказ на прабаба ѝ за срещата ѝ с Вазов.

„Някога това е била най-високата точка на София. Неслучайно тук е избрано мястото за вечен покой на нашия национален класик. Прочетох в социалните мрежи за това видео и с огромно усилие на волята успях да го изгледам и изслушам.

Струва ми се, меко казано, кощунствено социално неприличие да включиш гроба, мястото за вечен покой на нашия национален писател в такъв чалга продукт“, посочи Мирела Иванова, поетеса и драматург в Народния театър „Иван Вазов“, както и дългогодишен уредник на къщата музей „Иван Вазов“.

„Това показва изключителната ценностна разгащеност, която ни владее – никакъв респект към живота, смъртта, към мястото, което е енергийно и неслучайно гробът на големия ни поет се намира между най-старата ни софийска църква „Св. София“ и катедралния храм“, добави още тя.

„Дойде времето, в което нямаме право да оправдаваме всяко кощунствено действие. Няма необходимост да се притуря жълта митология към митологията, която владее окололичния живот на Вазов. Има твърде малко доказателства за много от неприятните клюки, които витаят около неговата личност.

Тя не идва да се поклони, да се смълчи, да помисли, а просто потребява това място, за да си съчини или разкаже история, която изглежда недостоверна“, коментира Мирела Иванова.

От Столичната Община обясниха за bTV, че за да бъде сниман такъв клип, трябва да е изпратена заявка. Такава заявка не е постъпвала. Министерството на културата също проверява случая.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?