Home » ЗА ДАМИТЕ » Уникална рецепта! Този сладкиш ме отказа от всички други лакомства – прави се без брашно и буквално се топи в устата
сладкиш с извара и без брашно

Уникална рецепта! Този сладкиш ме отказа от всички други лакомства – прави се без брашно и буквално се топи в устата

Сладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед! Когато си отрежете едно парче сладкиш с извара и опитате, ще усетите как неусетно се топи в устата и ще ви се прииска да посегнете за още едно парче.

След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки. А и рецептата за приготвянето на този чудесен сладкиш е изключително лесна за изпълнение и ние сме уверени, че той бързо ще се превърне в любим на всички у дома.

Ето как да си го приготвите:

Необходими продукти:

Извара-дребнозърнеста – 500 гр.
. Масло или маргарин – 50 гр.
. Яйца – 5 бр.
. Грис – 1 супена лъжица с връх
. Стафиди – на вкус.
. Кората на един лимон – настъргана
. Захар – 100 гр.
. Сметана – 50гр.

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците, добавете 50 грама захар и ги разбийте с миксер. Добавете размекнатото масло, стафидите, лимоновата кора, гриса и разбъркайте. След това прибавете изварата и отново разбъркайте.

Разбийте белтъците на твърд сняг, постепенно добавяйки останалата захар. Прибавете ги към сместа с изварата. В никакъв случай не разбивайте с миксера, а внимателно разбърквайте с дървена лъжица или шпатула. По този начин, пухкавата пяна, която образуват разбитите на сняг белтъци се запазва в максимално количество, повишава обема на изварената смес и спомага за достигане до висотите на вкусен кулинарен шедьовър.

Формата за печене намажете с масло и поръсете с грис, след което изсипете тестото. Отгоре изрисувайте със заквасената сметана някаква фигура по ваше желание, изливайки сметаната направо от кутията, на която предварително сте направили отвор. Печете на 160 градуса С, докато сладкишът се зачерви леко отгоре.

Когато вкусния сладкиш с извара е напълно готов, се оставя да се охлади добре на стайна температура, най-малко 2 часа преди да пристъпите към най-приятната част – вкусването от десерта.

Приятен апетит!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?