Home » БЪЛГАРИЯ » Ураганните ветрове отнеха човешки живот, снеговалежите предизвикаха катастрофи, а температурите бяха смразяващи
Ураганните ветрове отнеха човешки живот снеговалежите предизвикаха катастрофи а температурите бяха смразяващи

Ураганните ветрове отнеха човешки живот, снеговалежите предизвикаха катастрофи, а температурите бяха смразяващи

Опасен циклон обхвана България. Той настъпи с ураганни ветрове, които отнеха човешки живот, със снеговалежи и виелици части от страната и със смразяващи температури. 

Мощният циклон, който ще продължи през следващото денонощие, нанесе множество щети.

Сигнали за паднали дървета бяха получавани от всяка точка в страна – София, Пловдив, Плевен, Стара Загора, Монтана и други. В Смолян бе прекъснато и електричеството в части от града. Същата бе ситуацията в Монтанско, където няколко села също останaха без елктрозахранване.

Отново в Смолян – силният вятър счупи стъклата на изоставения хотел „Соколица“. За щастие, пострадали хора нямаше.

В София мъж загина на място, след като дърво се стовари върху автомобила му, докато той шофира по булевард „Илиянци“. Пострадала е и съпругата му, която е откарана в болница. Движението бе блокирано от екипите на полицията.

Във Варна поривите на вятъра към този час са около 75-90 км/час. Жителите на града съобщават за отнесени покриви, прекъснато електричество на места, а от Летище Варна отменят и полети. Блокирано е и движението по пътя Варна – Добрич заради виелица.

В Пловдив бяха подадени десетки сигнали за произшествия, свързани с вятъра. В жилищния квартал „Тракия“ сигнализираха за висяща изолация, дървета бяха паднали върху автомобили, алармираше се за висящи ламарини и неукрепени билбордове.

Обстановката през следващите часове ще остане опасна. По данни на НИМХ мощният черноморски циклон ще се разгърне над Източна България. Прогнозите са за ураганни ветрове и значителни дъждове, които ще преминават в сняг. Температурите утре ще бъдат между 5 и 10 градуса. В части от страната е обвен оранжев код за опасно време.

Бъдете внимателни и следвайте инструкциите на властите.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?