Home » БЪЛГАРИЯ » Ученици от Чепеларе създадоха електромобил, на който ще завиди и Илон Мъск
Ученици от Чепеларе създадоха електромобил

Ученици от Чепеларе създадоха електромобил, на който ще завиди и Илон Мъск

Отборът на ПГ СГСТ “Никола Йонков Вапцаров“ – Чепеларе се класира на седмо място на Shell eco marathon 2019 London – състезание за енергийна ефективност в автомобилната индустрия от световен ранг, научи ko4.  Пред нашите представители са отбори от Испания, Италия, Франция, Германия.

Резултатът от 598 км/квч е рекорден за чепеларския тим. „За една година нашите момчета и момичета подобряват резултата си с 300 км и от 18-о място вече са сред първенците! Екипът работи неуморно цяла година и доказа, че с упоритост, постоянство и сплотеност успехът е гарантиран“, поздрави ги кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Капитан на отбора е инж. Тодор Лазаров, инж. Георги Ралчев е главен инженер, Ивана Ралчева е пилот, а четирима ученици са механици. За 7 години участия в маратона момчетата и момичетата от Чепеларе са разработили 5 екоавтомобила.

На пистата в Лондон те се състезаваха в категория „Прототипи“ с нов болид, по който работеха всеки ден от миналата година до сега. Колата тежи 30 кг, което е с 20% по-малко от миналата година. Конструкцията <210> е изработена от карбонов моноблок и се задвижва с електрическа батерия.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?