Горещи новини

Учени назоваха най-раните видими симптоми на рак, които се появяват от 3 до 5 години преди развитието на онкологията

най-раните видими симптоми на рак

Напоследък всички говорят за рак, неговото диагностициране, опасност и разпространение. Страховете са напълно оправдани, защото онкологията ежегодно отнася неимоверно голям брой животи.

В същото време, ранната диагностика и лечението на рака значително увеличават шансовете за положителен резултат. Проблемът е в това, че няма почти никакви симптоми в началния стадий, но все пак някои сигнали на тялото помагат за откриването на онкологията от 2 до 5 години преди началото на стремителното ѝ развитие.

Рак на гърдата

Първите симптоми на появяващия се проблем може да са новообразувания или внезапна деформация на гърдите при жените. Тревожен сигнал освен това е и асиметрията на млечните жлези. Ако бюстът започна да променя формата си, а зърната – цветът и също така се появят и уплътнения, трябва незабавно да отидете при лекар. Също така за онкология може да подсказва появата на сърбеж и обриви, които не са свързани с менструация или бременност.

Рак на черния дроб и белия дроб

Ако човек не вдига температура при простуда в продължение на няколко години, това не е повод за радост. Напротив, това показва, че имунитетът на индивида е така отслабен, че той не може повече да функционира нормално и да реагира на агресията от вируси и бактерии.

Честото събуждане в 1 – 3 часа през нощта говори за рак на черния дроб. А ако това се случва в 3 – 5 часа, не е изключено проблемът да е в рак на белите дробове. Такива събуждания могат да се наблюдават в продължение на 2 – 3 години.

Дългосрочното усещане на умора и слабост също може да показва рак на черния дроб, особено ако се наблюдава и загуба на тегло, която не е свързана с диета. Това е така, защото именно черният дроб носи отговорността за поддържането на пълноценния метаболизъм и процеса на почистване на тялото.

Рак на червата

Продължителният запек може да бъде основният симптом на онкологията, тъй като чревната лигавица е раздразнена от вредните токсини. При нормални условия, желанието да отидете до тоалетната се проявява сутрин, когато тялото трябва изисква да бъде изчистено от токсините.

Сред другите неочевидни симптоми на онкологията, учените посочват отсъствието на акне в продължение на няколко години, дори ако в менюто присъстват мазни и сладки храни. Освен това усещането за глад при развитие на онкология може да се притъпява.

Друг признак на рак е постоянното усещане, че ви тресе, а температурата е в нормалния диапазон. Това е особено очевидно в края на ден, когато и кръвоносните съдове върху очната ябълка стават видими./zdrave.to

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Учени назоваха най-раните видими симптоми на рак, които се появяват от 3 до 5 години преди развитието на онкологията"

Какво мислите?