Горещи новини

Филип Киркоров на съд за $4,2 милиона!

Филип Киркоров на съд за $4,2 милиона!

Френският композитор Дидие Маруани, един от пионерите на електронната музика, подаде съдебен иск за 4,2 млн. долара срещу руската звезда от български произход Филип Киркоров, узна HotArena.

Това съобщи Би Би Си. Заявлението е депозирано в Таганския районен съд на Москва, като западният творец обвинява изпълнителя в плагиатство. По думите на адвоката на Маруани в песента на Филип „Жестока любов“ има съществени заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream.

„Авторските права са нарушени от Киркоров и от Олег Попков (автор на музиката „Жестока любов“), които са използвали основната, най-забележима част от песента на Маруани“, се казва в мотивите на ищеца. Западната преса припомня, че това е вторият иск на френския музикален творец срещу Киркоров. През 2016 г. Маруани, който е лидер на групата Space, подаде аналогично заявление в Московския градски съд, писа „ТелеграФ“.

Тогава той реши да съди Киркоров за близо 1 млн. евро, но искът му не беше удовлетворен заради нарушаване на процедурата. Тогава руският изпълнител подаде в полицията оплакване от френския си колега за изнудване. По думите на адвоката на Киркоров Маруани заплашил певеца, че ще разпространи негативна информация за него, ако не му даде споменатата сума.

Органите на реда веднага реагираха на сигнала на Филип и задържаха френския музикант и юриста му. Те останах в ареста по-малко от едно денонощие.

Само преди дни името на популярния певец от български произход беше забъркано в друг скандал. Изненадващо за всички сегашният съпруг на руската естрадна звезда Алла Пугачова – хумористът Максим Галкин, беше набеден, че е поръчал убийството на Филип.

ХотАрена

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Филип Киркоров на съд за $4,2 милиона!"

Какво мислите?