Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Хеликоптер пикира на плажа на Градина на Джулай морнинг, „бомбардира“ хората с бай Тошо
Хеликоптер пикира на плажа на Градина на Джулай морнинг "бомбардира" хората с бай Тошо

Хеликоптер пикира на плажа на Градина на Джулай морнинг, „бомбардира“ хората с бай Тошо

Богаташ е организирал пропаганда за връщане на комунизма навръх Джулай Морнинг.

Акцията вероятно е във връзка с това, че този празник тръгва от България от 70-те години и силно е дразнела комунистическата власт заради дръзновението на младите хора да посегнат към свободата и хипарските движения на Запад.

Реакция след сигнал на NOVA до Министерството на транспорта. Телевизията излъчи  кадри, изпратени от зрител, на които се вижда как хеликоптер прелита на опасна височина над един от най-оживените плажове около Созопол – „Градина”.

Ресорният министър Георги Гвоздейков разпореди пълна проверка. Той определя ситуацията като недопустима. По информация на очевидци полетът е извършен в събота сутринта, около 5:20 часа.

Свидетели разказват, че хеликоптерът е кръжал близо 15 минути над залива. Преминал не само изключително ниско над хората, но и над лодка. От машината били изхвърлени хартии с лика на бивш управляващ на страната – Тодор Живков.

„Хеликоптерът се въртеше в продължение на 10-15 минути. След това си отиде. Кръжеше много ниско. Имаше толкова народ, че всички крещяха, викаха – лудница. Хвърчаха някакви хартии, които отидоха в морето”, каза очевидец.

„Този, който е направил това нещо, трябва да мине и събере тези материали. Нека да помислят кои отговорни институции да се намесят, защото това допълнително замърсява плажа”, посочи туристът от София Жаклин.

Хора са висели през вратите на хеликоптера. Предстои да бъде извършена обстойна проверка и ако бъдат установени нарушения, ще се разгледа отнемането на лиценза на пилота и на авиационния оператор.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?