Горещи новини

Цигани в Бургас със 100 000 лева неплатени сметки за вода отказват да плащат с невероятно оправдание

Цигани в Бургас със 100 000 лева неплатени сметки за вода отказват да плащат с невероятно оправдание

Ромите от бургаския квартал „Победа“, чиято вода е спряна заради неплатени сметки, признаха пред bTV, че 30 години никой не ги е търсил да си платят водата. Там една улица е натрупала дългове от над 100 000 лв.

„От демокрацията никой не е идвал“, заяви жител на махалата. „Трябваше да сложат водомери, но не са“, добави той.

„И 30 години вие си седите така?“, попита репортерката и ромите потвърдиха. Те бяха категорични, че няма да платят 100 000 лева.

По данни на местното ВиК дружество водата е спряна на 13 абонати, но към тях нелегално са вързани още постройки и така общият брой на домакинствата без вода става около 100.

Това провокира евродепутата от партията на „Зелените” Ромео Франц да напише писмо до община Бургас в защита на хората, останали без вода.

„Водата е спряна на ул. „Тамара” на 13 абонати. Спряна е поради една единствена причина – тези хора в продължение на повече от година не са си плащали водата. Общите задължения на всички живущи там е около 100 хил. лева. Искам да обърна специално внимание на господин Ромео Франц. Аз доколкото знам е писал писмо, че тук създаваме дискомфорт на живущите. Не знам откъде има сведения, но според нас тези 13 абонати не са 130 или 230, както ги описват те. За нас редовните абонати на ВиК Бургас са 13. Ние сме спрели водата на тези 13 абоната. Тези 13 абонати дават още вода на всички свои съседи, които живеят по не знам какъв начин там”, коментира говорителят на дружеството Димитър Гюров.

Според районната кметица Магдалена Манолова от ВиК многократно са се опитвали да се свържат с хората в квартала, изпращани са им писма. Административният хаос обаче бил пълен, тъй като голяма част от постройките са със стари документи.

Общината е проучвала парцелите един по един и дори има готовност да открие индивидуални партиди при гаранция, че сметките ще бъдат плащани.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Цигани в Бургас със 100 000 лева неплатени сметки за вода отказват да плащат с невероятно оправдание"

Какво мислите?