Горещи новини

Чай от тиквени семки: Чисти кръвоносните съдове и пази простатата (Рецепта)

Чай от тиквени семки

Тиквата е изключително вкусна и здравословна храна. Ползите от семките също не са за пренебрегване, тъй като съдържат редица хранителни вещества и редки съединения, полезни за здравето, разбра Ко4.

Едно такова съединение е кукурбитацинът, който успешно предотвратява увеличаването на простатата. Семената на тиквата са с богато съдържание на ненаситени мастни киселини и съответно имат добър противосклеротичен ефект. Както и другите растения от тази група, тиквата има диуретично и жлъчкогонно действие. Тя подобрява перисталтиката на червата. Все пак е разумно да не прекаляваме, ако сме склонни да образуваме газове.

Това нейно действие не се проявява, ако консумираме суров сок от тиква, който между другото има съвсем приемливи вкусови качества. Можете да си приготвите полезен чай от тиквени семки. Освен че помага при увеличена простата, вълшебната течност изчиства и кръвоносните съдове.

Ето как се прави полезният чай от тиквени семки:

Изсипете 1 малка шепа сурови тиквени семки в 200 мл кипяща вода. След това оставете сместа да се охлади за 15-20 минути и прецедете. Препоръчително е да пиете от този чай по 1 чаша на ден. Не след дълго проблемите, свързани с простатата, ще изчезнат.

Чаят от тиквени семки ефективно намалява и нивата на кръвната захар. Домашният лек премахва риска от появата на гaстрит и пoчиства кръвoносните съдове.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: С кафето

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Чай от тиквени семки: Чисти кръвоносните съдове и пази простатата (Рецепта)"

Какво мислите?