Горещи новини

Шепа глухарчета в свинска мас – най-добрата рецепта за болки в коленете и ставите

Gluharcheta v svinska mas

Мехлем от глухарчета трябва да има във всяка къща!

Тази страхотна рецепта имам от моята баба. Откакто се помня, винаги събираше глухарчета през пролетта и приготвяше лечебен мехлем.

Това е едно от най-добрите средства за главоболие, болезнени мускули, стави, но също така и при синдром на карпалния тунел. Също така, веднага успокоява раздразнената и възпалена кожа. Ще усетите ефектите на този невероятен мехлем веднага.

Има благоприятен ефект при напукана и суха кожа, можете да го използвате и при напукани пети и ръце, обриви или ухапвания от насекоми.

Никога не съм използвала по-добро природно лекарство за стави, препоръчвам го на всички!

Необходими съставки:

1-2 шепи пресни цветове от глухарчета
зехтин или друго растително олио, или свинска мас
пчелен восък
буркан

Приготвяне:

Оставете цветовете от глухарчета да изсъхнат до следващия ден, за да се отървете от всякакви насекоми. След това ги прехвърлете в буркана и ги залейте с олио или разтопена свинска мас.

Оставете буркана да престои на слънчево място за около 5 седмици. Разклащайте съдържанието редовно. Накрая прецедете маслото през марля и можете да го използвате, за да направите мехлем или да го използвате веднага, за да намажете напуканата кожа или възпалени стави.

Мехлемът се прави лесно. Загрейте леко маслото и разтворете около супена лъжица пчелен восък в него при непрекъснато разбъркване.

Втори начин:

Оставете глухарчетата отново да изсъхнат, сложете ги в тенджера, залейте ги с растително масло и след това оставете на водна баня за поне 5 часа.

След това, загрейте маслото и разтворете около супена лъжица пчелен восък при непрекъснато разбъркване. Прецедете готовия мехлем от глухарчета в чист буркан и го оставете да се втвърди.

Можете да го използвате веднага.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Шепа глухарчета в свинска мас – най-добрата рецепта за болки в коленете и ставите"

Какво мислите?