img
Home / БЪЛГАРИЯ / Шефът на комисията по хазарта на свобода срещу 40 бона

Шефът на комисията по хазарта на свобода срещу 40 бона

/
/
/
118 Views

Шефът на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев е на свобода срещу 40 000 лева гаранция, научи ko4.

По-рано днес стана ясно, че и той е бил обвинен, но е съдействал на прокуратурата.

Георгиев няма обвинение за участие в организираната престъпна група, на която за лидер се сочи бизнесменът Васил Божков, а за длъжностно престъпление. Освен него е обвинен още един служител на комисията, стана ясно от думите на наблюдаващия прокурор Венцислав Фердинандов.

Шефът на комисията по хазарта

Александър Георгиев

Той потвърди, че трима от групата с лидер собственика на „Нове холдинг“ са задържани извън пределите на страната. И в момента е задвижена процедурата по тяхното екстрадиране. Единият е Васил Божков, другият е Борис Бекяров. Все още не е известно името на третия.

Междувременно в специализирания съд се гледа мярката за неотклонение на Огнемир Митев, който е бивш шеф на комисията по хазарта. Според свидетели той е човекът, на когото са предлагани по 10 000 лева на ден, за да иска отнемане на лицензи на конкурентни на Божков фирми. Самият Митев много запалено се бранеше пред съда.

„Издал съм лицензи на 5 международни компании и 2 български. Това лично засяга интересите на г-н Божков, защото рикошира върху доходите“, каза Митев. Той обясни още, че не е било възможно всеки ден да проверява колко лотарийни билети са продадени над 10 000 пункта в цялата страна, където се продават талоните. „Аз не мога да разпоредя ревизия. Ако бях направил това да затворя тези 10 000 пункта на фирма, която на месец плаща 5 млн. лева данъци, щяхме да сме осъдени“, обясни още той.

Митев уточни още, че е на 67 години и че ще съдейства на разследването и няма да се укрие. Съдът ще се произнесе в 16 ч.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook