Горещи новини

Шоколадов чийзкейк без печене – кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:

Шоколадов чийзкейк без печене - кадифена текстура омайваща сладост! Рецепта която няма равна:

Този шоколадов чийзкейк е перфектният избор за тези, които искат бърз, но впечатляващ десерт. С богат шоколадов вкус и кремообразна текстура, тази рецепта ще спечели всички любители на сладки изкушения.

Готов за по-малко от час, този чийзкейк по рецептата от YouTube е идеален за всеки повод,.

Ето какво ви е необходимо за невероятния Кадифен шоколадов чийзкейк без печене:

Кадифен шоколадов чийзкейк без печене

Продукти:

За кората:

  • 200 г натрошени бисквити
  • 2 супени лъжици пудра захар
  • 60 г разтопено масло или маргарин
  • 3 супени лъжици какао на прах
  • 3–4 супени лъжици прясно мляко

За крема:

  • 400 г крема сирене (напр. ABC, Филаделфия…)
  • 80 г пудра захар
  • 250 г разтопен шоколад за готвене
  • 100 г течен шоколад (напр. Nutella)
  •  250 мл сладка сметана

За ганаша:

  • 150 мл сладкарска сметана
  • 150 г млечен шоколад

Приготвяне:

1. Пригответе кората.

В купа смесете натрошените бисквити, пудрата захар, какаото и разтопения маргарин.

Постепенно добавяйте млякото, докато сместа стане компактна, но не прекалено влажна. Разпределете сместа в тава с диаметър 24 см, притиснете я равномерно, за да се оформи коричката, и я поставете в хладилника да стегне.

2. Приготвяне на крема

Разбийте сладкарската сметана до твърда консистенция и я оставете настрана. В отделна купа смесете крема сиренето с пудрата захар с миксер до гладка смес.

Добавете разтопения шоколад за готвене и течния шоколад, след което продължете да разбивате няколко минути, докато сместа стане еднородна.

филаделфия с шоколад

Снимка: Инстаграм

Постепенно добавете разбитата сметана, като разбивате на ниска скорост, за да получите кремообразна текстура. Разпределете крема върху охладената кора, загладете го и върнете чийзкейка в хладилника.

3. Приготвяне на ганаша

Загрейте сладкарската сметана на слаб огън, като внимавате да не заври. Изсипете горещата сметана върху нарязания млечен шоколад и разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно.

Оставете ганаша да се охлади за 2-3 минути, след което го изсипете върху сметаната.

4. Финализиране

Оставете чийзкейка в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. По желание, преди сервиране, украсете с настърган шоколад или пресни плодове.

шоколадов чийзкейк

Снимка: Инстаграм

Насладете се на този неустоим шоколадов десерт!

парче шоколадов чийзкейк

Снимка: Инстаграм

Да ви е сладко!

шоколадов чийзкейк без печене

Снимка: Инстаграм

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Шоколадов чийзкейк без печене – кадифена текстура, омайваща сладост! Рецепта, която няма равна:"

Какво мислите?