Горещи новини

Ще познаете ли актьорите от Шатовалон повече от 30 години след началото на сериала?

Kak izglejdat dnes aktiorite ot Shatovalon

Помните ли войната между семейство Берг и Ковалик? Едва ли ще забравим моментите, в които с нетърпение чакахме сериала да започне, но ще познаем ли актьорите от „Шатовалон“ след повече от 30 години?

Шантал Нобел – Флоренс Берг


Шантал Нобел (23.11.1948) е френска актриса. Най-голям успех й носи участието й в сериала „Шатовалон“. По време на участието си в Париж-Дакар през 1985 година тя претърпява сериозна катастрофа. След преживените 40 дни в кома, сериозни наранявания на лицето и получена инвалидност за цял живот, тя се оттегля от обществения живот на Франция.

По време на хоспитализацията си, Нобел бива притеснявана от трима папараци, които влизат в болничната й стая и правят снимки против желанието й. Тя ги осъжда и малко след това излиза нов закон във франция – за почитането на дома, като болничните стаи, в които се намират гражданите също се разглеждат като неприкосновено място. Шантал Нобел е съпруга на Жан-Луи Жулиен – бижутер, от когото има дъщеря Ан Шарлот. Нобел има и още една дъщеря от предишния си брак с Жан Анри Марин – Александра.

Заради продължителното отсъствие на Шантал от публичното пространство и желанието й за неприкосновеност, нейни снимки спират да се публикуват по вестници и медии. Това са някои от последните публични снимки на актрисата.

Реймънд Пелегрин – Алберт Ковалик


Реймънд Пелегрин (1.01.1925 – 14.10.2007) е френски актьор, роден в Ница, Франция с името Реймънд Пелегрини. През 1949 година той сключва брак с актрисата Дора Дол и заедно имат дъщеря Даниел. Развеждат се през 1955. На 8.10.1955 година Пелегрин сключва брак с друга актриса – Жизел Паскал, от която също има дъщеря, тръгнала по стъпките на родителите си. Умира в Гаронс, Франция на 82-годишна възраст.

Люк Меренда – Андре Травер


Люк Меренда (3.09.1943) е френски актьор. Той е един от най-известните актьори на италианския жанр poliziotteschi. Няколко пъти работи със Серджо Мартино. Дядо му е италианец.

Барбара Куписти – Александра


Барбата Куписти (24.01.1962) е италианска актриса и уважаван режисьор с дългогодишен опит. Тя започва кариерата си като танцьорка, но по-късно започва да се снима в екшън филми. Става популярна във Франция с участието си в „Шатовалон“. Има син от италианския актьор Алберто Джиминани. От 2002 насам е режисьор за „Rai Cinema“.

Първият й документален филм „Майки“ печели награда „David di Donatello“ през 2008 година за най-добър документален филм на годината. Барбара е считана за най-талантлив режисьор на документални филми за своето поколение. Филмите й винаги са изпълнени със силни кадри, показващи живота на съвременното общество. Барбара се фокусира основно върху човешките права и споделя, че целта й се да даде „глас на хората, които нямат възможност да говорят“.

Денис Савина – Арманд Берг


Денис Савина (3.05.1937 – 5.10.1998) е френски актьор. Участва в множество филми, но „Шатовалон“ е този, който му носи най-голям успех. Денис умира от рак на 5.10.1998 в болница.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Ще познаете ли актьорите от Шатовалон повече от 30 години след началото на сериала?"

Какво мислите?