Home » БЪЛГАРИЯ » Ако видите жена, която да показва такава черна точка, трябва веднага да се обадите в полицията
Ако видите жена която да показва такава черна точка трябва веднага да се обадите в полицията

Ако видите жена, която да показва такава черна точка, трябва веднага да се обадите в полицията

Може би някога сте виждали такъм белег на ръката на жена, но не сте обръщали внимание? Не всеки би видял в такъв знак нещо особено или вик за помощ, а някои дори биха си помислили, че това е просто петно.

И все пак, ако видите жена с такава черна, нарисувана точка на дланта, веднага подайте сигнал в полицията.

Историята тръгва от американската домакиня Дина, която се омъжва за свой съученик веднага след завършване на гимназията.

Докато съпругът й завършвал университета, тя родила момченце, след това и две момиченца. През цялото време седяла вкъщи и се занимавала с домакинството. Съпругът й Боб бил ревнив и не разрешавал на жена си да излиза от дома им без него. Тя не можела да отиде дори до магазина или детската градина. Съпругът й държал да спазва точно установен от него график.

След пет години тежък брак Дина не издържала. Отишла без разрешението на съпруга си на среща на випуска. Когато се върнала вечерта у дома, бил първият побой. Скоро това се превърнало в нещо съвсем редовно. Ако допреди това оказвал психически тормоз, сега към него се прибавило и физическото насилие.

Изолацията на Дина била пълна – нямала мобилен телефон, можела да общува само с родителите по стационарния и й било забранено да ги кани без разрешението и присъствието на Боб у дома им.

Жената прекарала още две тежки години, когато й помогнала да се избави щастлива случайност. Бременна с поредното дете тя отишла в женската консултация заедно с мъжа си.

Лекарят я помолил да легне на кушетката и дръпнал завесата. Дина видяла на масата до себе си маркер и видяла в това шанс за спасение. Написала на ръката си: „Помогнете ми!“ и показала дланта си на доктора, когато дошъл да я прегледа.

Той се направил, че не е видял нищо и помолил съпрузите да го изчакат, след което се отдалечил. Пет минути по-късно се върнал заедно с двама полицаи. Пред тях Дина се разплакала и разказала за целия тежък тормоз, през който преминавала.

Боб бил арестуван и получил забрана да се доближава до Дина и децата.

Младата жена се преместила при родителите си и решила да помогне и на други като нея.

Така й дошла идеята с черната точка. Тя публикувала историята си в социалната мрежа и призовала жени в нейното положение да рисуват точка на ръката си като знак, че са в опасност. Потребителите реагирали веднага и коментирали, че ще следят внимателно за този знак.

За две години от началото на този експеримент били заведени над хиляди дела за домашно насилие само в САЩ. На някои жени с точка на ръцете помагали абсолютно непознати, а на други – техни близки, които научили за тази акция.

Отчаяни жени дори публикували снимки на ръцете си в социалните мрежи, където потребители реагирали светкавично.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?