Горещи новини

Ако видите, че в морето се образуват квадратни вълни – бързо се отдалечете

Ако видите че в морето се образуват квадратни вълни – бързо се отдалечете

Има много потенциални опасности в морето. Но не за всички се говори, например като квадратни вълни.

Квадратните вълни са метеорологичен феномен, наречен на английски „cross sea“ и е много хубаво да го видите отдалеч.

Тези вълни приличат на шахматна дъска, почти сякаш рисуват линии върху повърхността на водата.

Но за съжаление това явление е не само красиво, защото се оказва, че тези вълни могат да застрашат лодки, сърфисти и къпещи се.

Характерното за тези океански явления е, че вълните се сблъскват и образуват квадрати във водата. Снимката по-горе е от Île de Ré, остров във Франция, където обикновено се случва това „прекосяване на морето“.

Квадратните вълни създават вълни от различни вълнови системи, които се движат в противоположни посоки, на няколко километра под повърхността на водата, където се срещат две морета.

Когато метеорологичните условия направят тези модели по-дълготрайни, тези квадрати могат да бъдат копирани върху морската повърхност.

Когато се появят тези очарователни вълни, те привличат много любопитни зяпачи.

Но е важно да се има предвид, че това, което се крие под тази невероятна гледка, са течения, които могат да бъдат опасни за всеки кораб, кораб или човек на повърхността на водата.

Разследващи: Спазвайте дистанция.

Има съобщения за лодки, попаднали в течения, причиняващи проблеми близо до Ил дьо Ре, но инциденти са докладвани и в други части на света.

Изследователите казват, че това се случва, когато две морски ръбове се срещнат, създавайки тези квадратни вълни, които могат да причинят много инциденти.

Изключително трудно е за навигация, независимо дали сте в лодка или се къпете. Най-добре е да спазвате дистанция и да го наблюдавате отдалеч.

Аз и много други хора обичаме да пътуваме до различни дестинации, например да плуваме в морето. Но е важно, ако човек види това явление, да се отдалечи и да не е близо до морето.

Можем да се наслаждаваме на природата от разстояние, защото ако видите тези квадратни вълни, това означава, че във водата има опасни течения.

Това е важна информация, която всеки трябва да знае, нека помогнем за разпространението на информацията, така че всички да знаят.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ако видите, че в морето се образуват квадратни вълни – бързо се отдалечете"

Какво мислите?