Home » ЗА ДАМИТЕ » Ако ви се намира 1 тиквичка, направете ТОВА с нея – идея нямате колко вкусно става!
Ако ви се намира 1 тиквичка направете ТОВА с нея - идея нямате колко вкусно става!

Ако ви се намира 1 тиквичка, направете ТОВА с нея – идея нямате колко вкусно става!

Това вкусно предложение с тиквички определено ще се превърне в любимата ви лятна вечеря – бързо, апетитно и здравословно!

Невероятно хрупкавите и вкусни шишчета от тиквичка са поредната рецепта, която заслужава нашето (и вашето внимание) това лято – чудесна алтернатива на пържените тиквички, която може спокойно да похапвате без притеснения за фигурата. Идеални са и за пикник, защото лесно се хапват (предвид, че са забодени на клечка) и не са никак мазни.

Ето необходимите продукти:

Хрупкави шишчета от тиквичка

Продукти:

  • 2 тиквички
  • 2 яйца
  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша галета
  • 50 гр. пармезан (или друго твърдо сирене)
  • сол и черен пипер на вкус
  • малко зехтин
  • клечки за зъби или шишчета за барбекю

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките – не ги белете, за да запазят хрупкавостта си после. Отрежете краищата на всяка тиквичка и я разрежете на три по дължина. След това всяко парче разрежете на 4 ето така:

тиквичка рязане

Готовите четвъртинки внимателно набодете на дървени клечици и пригответе настрана:

тиквичка на клечка

тиквички на клечка

След като сте готови, разбийте в купа 2 яйца. В друга купа изсипете чаша пшенично брашно. В трети, по-голям съд, изсипете 1 чаша галета и добавете 50 гр. настърган пармезан. Посолете и добавете черен пипер на вкус.

Внимателно панирайте всяка тиквичка първо в брашно, след това в яйце и накрая – в галетата с пармезана. Повторете отново панирането в същия ред. Готовите панирани тиквички подредете в подходяща тавичка, намазана с малко зехтин.

рошави тиквички

Отгоре намажете внимателно всяка тиквичка със зехтин и ги пъхнете да се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 30-40 минути (в зависимост от фурната). Щом придобият приятен златист загар, извадете тиквичките и ги поднесете със сос по желание.

тиквички със сос

Да ви е сладко!

шишчета от тиквички

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?