Ако го засадите днес, след месец градината ви ще грейне от цвят! Цъфти през цялото лято и се затваря, когато е облачно

Koga da zaseem kaldarymcheto

Ако днес посеете това цвете, след месец ще имате градина, пълна с весели цветя!

Какво друго име може да има цвете, което издържа и на суша, и на горещо време, ако не „калдъръмче“.

Растението е получило това име, защото издържа на неблагоприятни условия на живот и цъфти непрекъснато от юни до първите студени месеци.

Колкото по-малко се грижите за него, толкова по-красиво и цъфтящо е то. Може да цъфти в саксии на терасата, но и в градината.

Благоприятното време за засаждане на тученицата (както още се нарича калдъръмчето) от семена или разсад е март и април.

Това цвете може да се отглежда както в саксии, така и във вашата градина. Единственото, което е необходимо, е да му осигурите добър дренаж.
Ако го засадите в саксия, поставете малко количество пясък на самото дъно. Поливайте го рядко, по възможност през лятото.

тученица

Това растение се самовъзпроизвежда. В градината, когато паднат семената, които могат да оцелеят през зимата, калдъръмчето ще расте през следващата година, само малко по-късно, през месец май. Ако някой иска да изкорени това растение, възниква малък проблем, защото отнема няколко години, за да го изкорени напълно.

Няма човек, който да не е успял да отгледа това растение. Цветовете му се отварят с първите слънчеви лъчи и се събират, когато настъпи мрак.

Цветовете са обикновени или пъстри в различни цветове: бяло, жълто, оранжево, розово, червено, лилаво.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Ако го засадите днес, след месец градината ви ще грейне от цвят! Цъфти през цялото лято и се затваря, когато е облачно"

Какво мислите?