Home » БЪЛГАРИЯ » Александър Сано ще работи пет години, за да плати ръката на сина си
Александър Сано ще работи пет години за да плати ръката на сина си

Александър Сано ще работи пет години, за да плати ръката на сина си

Поне 5 години ще трябва да работи като вол Александър Сано, за да навакса всички разходи по лечението на доведения си син – Иво Карамански-младши, който изгуби ръката си в катастрофа миналата есен.

След дълги месеци на медицински процедури и рехабилитации момчето вече има скъпа бионична протеза, която ще може да изпълнява голяма част от функциите на ампутирания крайник. Бащата е щастлив и горд със сина си, но се говори, че е похарчил за лечението му всичко, което е имал, и дори е задлъжнял.

Александър Сано никога не е бил мързелив, но в последно време колегите му се чудят как въобще има време да си поеме дъх между безкрайните си ангажименти. Актьорът непрекъснато е на турнета с филма „В сърцето на машината”, в който изпълнява главна роля. Наред с това той цяла пролет работеше в имитаторското шоу на Нова тв „Като две капки вода”.

Самият продуцент Маги Хаваджиян е коментирал в пряк тв ефир, че се чуди как актьорът успява да обикаля цяла Европа, промотирайки филма си, и в същото време да се готви за образите си в шоуто. Случвало се е да се прибере от чужбина през нощта, а на следващия ден да е в телевизията за репетиции и снимки.

„Никой не знае кога спи”, коментират в Нова. В момента Сано снима и нов сериал за телевизията – „С река на сърцето”, чийто сюжет се върти около винарската индустрия.

Работи се във Видин, но звездата продължава да обикаля България за да рекламира „В сърцето на машината”, където е не само актьор, а и продуцент, така че печели от всеки продаден билет в кината. Но да накараш българите да купят билет за кино е сложна работа, за която се изисква огромен труд. Каква е причината за този работохолизъм? Отговорът е ясен на всички в актьорските среди.

Сано е останал без стотинка и дори е натрупал дългове за лечението на доведения си син. Както „Уикенд” първи писа, момчето катастрофира в края на септември и се наложи да ампутират лявата му ръка. Това се случва по време на пътуване към Холандия, където Иво учи.

„Заспал е зад волана”, обясни преди време бащата. Наложи се дълго лечение в чужбина, където цените на операциите са умопомрачителни. Иво е опериран във Виена от големи австрийски медицински светила. Семейството никога не се оплаквало в публичното пространство, че не може да поеме разходите, нито е събирало дарения. Родителите са се заели сами да покрият всичко.

Те обаче не са милионери. Сано не се оплаква от безпаричие, той е един от най-добре платените родни актьори, но хонорарите му са като стотинки на фона на разходите по лечението на сина му.

В момента актьорът не отказва никакви предложения за работа. В същото време семейството е свило разходите си до абсолютния минимум, за да пести.Звездата не само че не се оплаква и не протестира за държавна помощ като други свои колеги, а и се чувства щастлив и горд със сина си. Преди време във Виена професорът, който го оперирал, изказал възхищение от духа на момчето.

„Искам да ви поздравя за вашия син, защото съм в това нещо повече от 25 години – конкретно в такива случаи, и никога досега не съм виждал 24-годишен млад мъж да мине през такава сериозна травма и драма в живота и да е толкова позитивен. Синът ви е просто изумителен!”, били думите на австрийския медик.След приключването на медицинските процедури по лечението семейството осигури за Иво бионична протеза, която да замести изгубената ръка, доколкото това е възможно. Тя е изключително скъпа.

Проверка на „Ко4”, показа, че цената й може да стигне 100 хиляди долара, а най-евтините варианти се предлагат за около 20 хиляди. Семейството обаче едва ли е избрало най-евтиното. Не е ясно точно колко са платили за бионичната ръка, но цената й едва ли е по-малко от 100 бона в български левове.

Сано е горд с начина, по който Карамански-младши минава през това огромно предизвикателство, защото пари се печелят, но ръката на момчето е изгубена завинаги.

И въпреки това то не си позволява да падне духом, а със силата си дори помага и на своите родители да минат през трудностите. Миналата неделя бащата показа в социалните мрежи снимки със сина си, който вече носи модерната протеза.

„Този пост посвещавам на всички деца, които преминават през сериозни предизвикателства и които въпреки това запазват духа и позитивизма в себе си. За тези деца, които със собствената си светлина не дадоха на родителите си да паднат в тъмнина. Сине мой, гордея се с теб и те обичам!!! Благодаря ти, че съществуваш. Бог да благослови децата ни!”, написа актьорът.Известно е, че биологичният баща на Иво е легендарният мафиотски бос Иво Карамански-Кръстника. Няколко години след смъртта му майката – бившата гимнастичка и тв водеща Нели Атанасова, се запознава с актьора, който отглежда детето като собствено. Карамански-младши е добавил фамилията на втория си баща към името си.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?