Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Алена си каза тежката дума! Ето какво ще се случи с Бойко Борисов:
Алена си каза тежката дума! Ето какво ще се случи с Бойко Борисов:

Алена си каза тежката дума! Ето какво ще се случи с Бойко Борисов:

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов ще се раздели с имунитета си на народен представител безапелационно.

Това смята топастроложката Алена, която разчете как ще се развие казусът с депутатската защита на бившия министър-председател на България, научи Ко4.

Какво се случи досега?

Преди да бъде отстранен като главен прокурор, Иван Гешев внесе в деловодството на парламента искане за сваляне на имунитета на Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура заради потенциално пране на пари чрез прословутата къща в Барселона.

За да се протака във времето, в средата на юни сглобката създаде Временна комисия в Народното събрание, която трябваше да разгледа искането за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ.

На 5 юли обаче той обяви, че се отказва сам от депутатския си имунитет. В дните след това се завихри истинска одисея около това дали и кога Борисов е депозирал в деловодството на парламента доброволния си отказ.

В ролята на детективи влязоха от БСП, които дни наред проверяваха всяка сутрин има ли депозиран отказ, няма ли…

Два месеца по-късно, с дата – 7 септември, бившият обвинител №1 Иван Гешев поиска официално справка от парламента има ли в крайна сметка постъпило писмено съгласие от Борисов за отказ от депутатския му имунитет.

Че Борисов май е се е отказал от него само на думи, но е по официалния ред, се усъмни и Алена.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?