Home » БЪЛГАРИЯ » Алкохолизиран изверг уби жена си, а след това я преоблече за погребение
Алкохолизиран изверг уби жена си

Алкохолизиран изверг уби жена си, а след това я преоблече за погребение

“Не знаем дали Сашо е убил жена си, докато е бил пиян, ама ние трезвен в махалата не сме го виждали” – това казаха съседи на 65-годишния Сашо Димитров, обвинен в жестокото убийство на 64-годишната си жена Райка в Кюстендил, научи ko4.

 До трагедията се стигнало след системно домашно насилие и упражняване на физически и психически тормоз, е становището на прокуратурата след разпит на съседи на семейството.

Кървавата драма се разиграла на 18 януари през деня в апартамент на втория етаж на блок 184 в кв. “Герена”. Там живеели сами пенсионираният наскоро Сашо, когото в квартала наричат чичо Алфи, и жена му Райка. Двамата имат две дъщери, но те живеели със семействата си отделно. Сашо за пореден път прекалил с алкохола. Между него и жена му възникнал скандал.

Алкохолизиран изверг уби жена си

Съпругата му Райка от години не излизала от семейното жилище, защото страдала от страхова невроза.

При разправията Сашо започнал да налага жена си с юмруци и ритници. След това грабнал кухненски нож и я намушкал няколко пъти. Когато тя издъхнала, той се опитал бързо да прикрие следите. Измил старателно стените на стаята, опръскани в кръв. Преоблякъл жена си и я подготвил за погребение.

Обадил се на дъщерите си, че майка им е починала, а те пък потърсили траурна агенция, за да организират погребението.

Служителка на агенцията пристигнала в дома с отпечатани некролози за погребение на 20 януари, както и с всички други траурни атрибути. Имало готово и съобщение за смърт от медицинско лице, а от общината бил издаден и смъртен акт.

Тялото на жената било транспортирано до моргата. Там при преместването роднините забелязали под главата ѝ кръв и рана. Веднага се усъмнили, че смъртта е настъпила по естествен начин, и подали сигнал в полицията.

Оперативно-следствена група направила обиск и оглед на апартамента. Открили ножа, с който жената е била намушкана.

Установили и опитите да се заличат следите от кръв При аутопсията пък били открити и стари синини и травми по тялото на Райка, които са получени при побои. Убитата жена още е в моргата, като се очаква прокуратурата да освободи трупа и да бъде погребана.

“He cъм yбил жeнa cи! He знaм кoй e. Искам да си ходя дома. He cъм дoбpe, цeлият тpeпepя”, каза пред съда обвиненият, докато се гледаше мярката му за неотклонение. При разпитите Сашо много често променял показанията си. Окръжният съд го остави за постоянно в ареста. Повдигнатото му обвинение предвижда зaтвop oт 15 дo 20 гoдини, дoживoтeн или дoживoтeн зaтвop бeз пpaвo нa зaмянa.

“Не сме виждали дъщерите им да идват често тук, а Райка от години не излиза навън. Чували сме понякога да има разправии между тях, но не знаем дали жената е подавала сигнал за домашно насилие“, коментираха съседи, които признаха, че не общуват много-много със семейството. Комшийка, която живее в съседен апартамент, пък каза, че от година не разговаря със Сашо. Имали конфликт преди време, когато той вдигал силен шум и се наложило да вика полиция. Често се появявал на терасата и крещял по нея и дъщеря ѝ обидни думи, а малкото ѝ внуче се страхувало от него. Искала дори да се премести в друго жилище заради съседа си.

лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?