Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Антон Радичев плаща борчовете на Богомил Грозев
Антон Радичев плаща борчовете на Богомил Грозев

Антон Радичев плаща борчовете на Богомил Грозев

С нова кола се е сдобил по празниците актьорът Антон Радичев. Доскоро ветеранът на Народния театър ходеше на работа с вехт мерцедес, който беше пред разпад и му докарваше само главоболия и излишни харчове.

След последното увеличение на пенсиите, както и с някои хонорари, Баба Тонка, както е известен артистът, решил да задели някой лев и да си купи ново, по-хубаво возило.

Доскоро Радичев креташе с минимална пенсия, но вече прибира по над 600 лева в джоба си. Отделно му плащат и хонорари от Народния театър, където 75-годишният артист се бори вече няколко месеца да бъде назначен на договор.

За автомобила си се охарчил близо 10 хиляди лева, споделят негови колеги, които почерпил за новата придобивка. За покупката му помогнала и неговата половинка – поетесата Емилия Боянова, с която живеят на семейни начала.

Радичев е внимателен и стриктен шофьор. За известно време бил извън форма и му било трудно да свикне зад волана на новото возило, тъй като през есента си изкълчи лошо десния крак и беше на легло. Сега обаче се чувствал добре и кипял от енергия.

И на 75 актьорът не мисли за бенефис и му се работи. Всъщност друг избор нямал.

На него лежи и стар кредит на бившия му зет Богомил Грозев, който след раздялата с щерката на Радичев не плаща редовно вноските и банката често притеснявала артиста, отбелязва „Ретро”.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?