Home » БЪЛГАРИЯ » Арестуван шеф на фонд „Земеделие“ върнат тихомълком на работа, татко му държи досиетата
Арестуван шеф на фонд "Земеделие" върнат тихомълком на работа

Арестуван шеф на фонд „Земеделие“ върнат тихомълком на работа, татко му държи досиетата

Арестуваният миналата седмица заместник-шеф на Държавен фонд „Земеделие“ Калоян Костадинов е назначен отново вчера, 23 юли, за директор на дирекция в същата институция, научи КОЧ. Изненадващото преназначение идва броени дни след показното му задържане с полиция във фонда.

Костадинов бе обвинен от нахлулите прокурори, че е участвал в източването на 18 милиона лева от еврофондове в полза на „Винпром Карнобат“ и империята на лежащия зад решетките олигарх Миньо Стайков. Той остана зад решетките най-дълго – цели 72 часа, и бе освободен под гаранция в събота.

Новината за новия му пост като началник в дирекция „Договаряне“ е напълно необяснима, коментират служители на фонд „Земеделие“. Само че те явно не зная кой е бащата на Калоян Костадинов. Още при арестуването му става ясно, че той е син на Евтим Костадинов, който е дълговечен шеф на Комисията по досиетата. Костадинов-старши е на поста си от Тройната коалиция насам и единственият оцелял на поста си при толкова политически обрати началник на институция у нас. Злите езици твърдят, че именно той има последната дума да каже кое досие да види бял свят и кое да остане „за черни дни“.

Дали пък таткото не се е заканил да извади някое и друго досие, укрито до днес в прашасалите папки, ако сина му не бъде незабавно освободен от ареста и възстановен на работа?! Само така можем да си обясним този мистериозен развой на събитията – първо да арестуваш и обвиниш голям началник във фонд „Земеделие“ в корупция, а само седмица по-късно да му дадеш още по-голяма власт на същото работно място…

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?