Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Баба печеше навремето това Еврейско руло по стара семейна рецепта – как ухае само! И трае цяла седмица:
Баба печеше навремето това Еврейско руло по стара семейна рецепта - как ухае само! И трае цяла седмица:

Баба печеше навремето това Еврейско руло по стара семейна рецепта – как ухае само! И трае цяла седмица:

Търсите идеалния десерт за чаша кафе или чай?

Уморени ли сте от обичайните рецепти? Е, ние имаме с какво да ви зарадваме! Днес ще ви покажем как да си направите Еврейско руло от маслено тесто с ядки, чийто вкус завинаги ще заеме специално място в сърцето ви!

Но стига дълги презентации. По-добре се заемете веднага с работата. Между другото, за тези, които обичат рецепти във видео формат, оставяме видео с подробни инструкции в края на статията. Запишете си необходимите продукти за този традиционен десерт:

еврейско руло с ядки

Еврейско руло с ядки

Продукти за тестото:

  • 2 яйца
  • 200 г масло
  • 10 г бакпулвер
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 2,5 ч.ч. брашно
  • 1 ванилена захар
  • 2 с.л. заквасена сметана
  • 0,2 ч.л. сода за хляб

Продукти за плънката:

  • 1 яйце
  • 0,25 ч.л канела
  • 600 г ядки
  • 200 г захар
  • 1/2 пак. ванилена захар

Приготвяне:

Първо смесете пресятото брашно с бакпулвера и замразеното масло (може да го настържете за по-лесно). След това смесете съставките с пръсти, за да направите трохи.

трохи брашно

След това добавете заквасена сметана, захарта и содата с ванилията в купата с брашнените трохи. Освен това не забравяйте да чукнете яйцата в купата. След това разбъркайте добре съставките и получите хомогенно гъсто тесто.

Тестото може да бъде увито с прозрачно фолио и да го пъхнете за няколко минути в хладилника. Така ще бъде по-еластично. Междувременно пригответе ядковия пълнеж.

Ядките трябва да бъдат смлени с блендер или нарязани с нож. След това ядковите трохи се изсипват в дълбока купа и се смесват с канелата, захарта, ванилията и белтъка. Не изхвърляйте жълтъка, той ще ни бъде полезен на последния етап от подготовката.

смлени овкусени ядки

След това изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на пласт с дебелина около 6 мм. След това равномерно разпределете пълнежа в тестото и внимателно завийте рулото.

руло с ядки

Преместете рулото в тава за печене, покрита с хартия за печене или поне намаслена. След това намажете горната част на рулото с жълтък и направете няколко малки разреза.

орехови рула

Остава да сложите сладкиша да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 35-40 минути.

Готовото и охладено руло по желание може да се украси с пудра захар или шоколадова глазура. Така десертът ще бъде още по-вкусен!

еврейско руло

Можете също да използвате въображението си и да експериментирате с пълнежа. Някои домакини, например, обичат да добавят сладко от горски плодове или сушени плодове към ядките.

Оставяме видео рецептата за визуализацията тук, както обещахме.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?