Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем – вкусотия като тази заслужава аплауз:
Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем - вкусотия като тази заслужава аплауз:

Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем – вкусотия като тази заслужава аплауз:

Бисквитената торта е най-лесната торта на света, в това няма съмнение. Пакет бисквити, пакетче пудинг на прах и половин литър мляко – в общи линии с това се изчерпват основните продукти.

Ние обаче ще „усложним“ малко процеса, за да увеличим десеткратно вкуса на този любим на малки и големи десерт. Предлагаме ви да приготвите Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем – несравнимо по-вкусна и ароматна от тази с готов пудинг!

Бабината бисквитена торта с варен яйчен крем

Продукти:

  • 2 опаковки обикновени бисквити
  • 100 г смлени орехи

За крема:

  • 4 яйца
  • 10 с.л. захар
  • 6 с.л. брашно
  • 1 пакетче ванилия
  • 1 литър прясно мляко
  • 1 пакетче масло от 125 грама

Начин на приготвяне:

Първо пригответе крема, като най-напред разбиете яйцата със захарта. След това прибавете ванилията и брашното. Бъркайки непрекъснато, добавяйте на тънка струйка студеното прясно мляко. Разбивайте с миксер, за да не стане на бучки.

Сложете на котлона и варете, докато не се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато, за да не загори.

Когато кремът е готов, свалете го от огъня и след 2-3 минути добавете маслото (трябва да е меко). Бъркайте, докато се съедини с крема.

В правоъгълна тавичка подредете един ред бисквити и ги залейте с част от топлия крем. Подредете втори ред бисквити и пак залейте с крем. Този път поръсете отгоре със смлени орехи.

бисквити с крем

Подредете последния ред бисквити, залейте ги с крем отново.

бисквитена торта с яйчен крем

Приберете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ, за да стегне.

Щом е готова, поръсете отгоре с още натрошени орехи и доукрасете по желание.

бисквитена торта с орехи

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?