Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Бандата на Митьо Очите беше публично унижена в Слънчев бряг
Бандата на Митьо Очите беше публично унижена

Бандата на Митьо Очите беше публично унижена в Слънчев бряг

Бандата силоваци на Димитър Желязков – Митьо Очите бе публично унижена в своята крепост – курорта Слънчев бряг, от гавази на новопоявила се охранителна фирма от София, свързана с групировката СИК, научи КОЧ. Преди дни един от доверениците на Морския Ал Капоне и негов съпроцесник по дело за рекет и дрога в Специализирания съд – Юмер Мехмед, бе демонстративно задържан и предаден на полицията от…частни охранители.

Дръзкия „граждански“ арест на Юмер Мехмед, отговорник за палежите и поръчковите побои в крими структурата на Митьо Очите, се е състоял на 19 юни късно вечерта в изискан морски ресторант около комплекс „Рейнбоу“ на главната улица в Слънчев бряг, научи LUPA.BG.

Докато издирвания от Специализирания съд Юмер вечерял с приятелката си и с още двама мъже, в ресторанта нахлули няколко здравеняци, представители на частна охранителна фирма от София. Те държали като заложник не без употреба на сила сподвижника на Митьо Очите повече от 30 минути в ресторанта пред смаяните погледи на уплашени летовници. Освободили го едва след като в заведението пристигнали полицаи, които сложили белезниците на Юмер Мехмед. Още същата вечер арестувания силовак на Димитър Желязков – Митьо Очите е бил конвоиран под строга охрана до софийския арест. Там бургазлията ще остане поне до 4 юли, за когато е насрочено следващото заседание на Специализирания съд.

Бандата на Митьо Очите беше публично унижена

Силовакът Юмер, отговорник за палежите в групата на Митьо Очите, бе арестуван от…частни охранители, докато вечеря в морски ресторант в Слънчев бряг

Демонстративното задържане на един от изявените силоваци в бандата на Митьо Очите от гавази на конкурентна охранителна фирма и то в Слънчев бряг предизвика разпалени коментари в морския ъндърграунд. Някои даже пророкуваха, че може да се стигне до нова гангстерска война за територии на Слънчака.

Под неформалния контрол на Митьо Очите е охранителната фирма „Аркус Сигурност“ – Бургас, към която на работа са назначени почти всички „криминалци“ от бандата. Публична тайна е, че гардовете на Очите тормозеха хотелиери, ресторантьори и търговци и им събираха „такса спокойствие“. През лятото на 2016 г. на морските гангстери се опълчи структурата на Божидар Кузманов – Кравата и тогава се стигна до кървава мутренска касапница в ресторант „Фор Ю“, при която бе убит охранителят Александър Алексиев – Сашо Водолаза, а Митьо Очите бе надупчен с дъжд от куршуми, но бронебойната му жилетка му спаси живота.

Бандата на Митьо Очите беше публично унижена

8 юни 2016 г.: Охранителна камера показва как гардове изнасят ранения Митьо Очите след престрелката в ресторант „Фор Ю“ с Божидар Кузманов – Кравата

Впоследствие само Кравата и хората му се сдобиха с обвинения за престрелката, макар да бе доказано, че Митьо Очите е нападнал враговете си, нахълтвайки с 30-40 въоръжени с мечове, ножове и бухалки щурмуваци.

Миналото лято Митьо Очите най-после бе арестуван и то в Турция, където изкара до тази пролет, преди властите в Истанбул да го екстрадират. Сега Желязков лежи под охрана в МВР болница като основен обвиняем в процес за рекет, умишлени палежи и търговия с наркотици. Докато Желязков е в тюрмата, групировката му се управлява от дъщеря му Станислава и неговия зет Велислав. Под техен контрол обаче „батките“ губят територии и са на път да бъдат изтласкани окончателно от Слънчев бряг.

„На „Аркус“ почти не са им останали жертви за рекет, даже на плажовете не ги допускат. Стотици обекти в Слънчев бряг вече отказаха да подновят договорите си за охрана това лято, защото други ги пазят. Може да се стигне и до нова престрелка…“, коментират в ъндърграунда ситуацията в най-големия курорт на Южното Черноморие.

Що се отнася до арестувания от „съвестни граждани“ Юмер Мехмед, то той е обвинен, че е поръчал няколко палежа в Бургас и в Слънчев бряг. Името му изплува покрай признания на Карен Овасян пред съда през 2018 г., че по заповед на Митьо Очите е запалил офис на погребална агенция и катафалка в Бургас, като за изпълнението на задачата си получил 250 лева. Той разказал пред разследващите, че човек на име Юмер му дал парите и туба бензин и му казал:„Отивай и си върши работата!“

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?