Home » БЪЛГАРИЯ » Бащата на Кирил Петков на ски във Френските Алпи за 600 лева на нощ (Снимки)
Бащата на Кирил Петков на ски във Френските Алпи за 600 лева на нощ (Снимки)

Бащата на Кирил Петков на ски във Френските Алпи за 600 лева на нощ (Снимки)

Петко Петков – бащата на Кирил Петков, е зарязал сина си на старта на новата предизборна кампания и е заминал на луксозна ски почивка във Френските Алпи. Петков-старши сам се похвали, че е отседнал в едно от най-скъпите и престижни курортни села там – Пюи-Сен-Венсан.

В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа алпийски курорт е напълно заета заради прииждащите платежоспособни туристи. Очевидно бащата на лидера на ПП отдавна е резервирал ваканцията си там, щом е успял да се вреди къде да отседне.

Проверка с цените за нощувка в разгара на сезона в популярен интернет портал за резервации показва, че най-евтините започват от 600 лева на нощ за обикновена двойна стая. Цената обаче е за бюджетен престой в къща за гости тип малка вила и в сумата не са включени абсолютно никакви екстри.

Онези, които искат да се глезят със спа процедури, топли басейни и джакузита, трябва да се бръкнат по поне 1000 лева на нощ, за да отседнат в елитен хотел.

Петко Петков не се посвени да публикува изобилие от снимки от луксозната си почивка на фона на беднотията и кризата в България. От кадрите, споделени в личния му фейсбук профил, е видно, че е прекарал във френския курорт поне 5 дни. Бил е в средно голям хотел в алпийски стил с невероятна гледка към планината.

Само за нощувки е платил около 3000 лева, пресмятат туристически агенти. Цените из заведенията в Пюи-Сен-Венсан обаче са не по-малко солени. Обикновено ризото с гъби в повечето струва между 35 и 40 евро, което е около 80 лева за порция от 250 грама.

Петко Петков е запален скиор от години и почитател на екстремните спускания. Предпочита да посещава чуждестранни ски дестинации, отколкото българските курорти. Синът му е наследил влечението му към зимните спортове от него, но обича повече да кара сноуборд по опасни писти. Заради обтегнатата политическа обстановка у нас обаче Кирил и семейството му нямало как да заминат заедно с татко му на луксозната ваканция във Френските Алпи.

Докато беше премиер, той редовно отскачаше до Боровец, за да кара сноуборд през уикендите, като поставяше охранителите си от НСО в куриозни ситуации. Стигало се дори до скандали с гардовете, които не му разрешавали да прави нощни спускания.

В момента бащата на Кирил върти неговите бизнеси и търговията му с пробиотици и хранителни добавки. Петко Петков е биолог по професия и пръв съветник на сина си в политическите му дела. По време на злополучния мандат на Кирил като премиер стана ясно, че всеки свой ход той консултирал с татко си.

Петков-старши и през зимата живее в семейната морска хасиенда край курорта Лозенец. Апартамента си на пъпа на София е отстъпил на сина си, снахата и внучките.

Петко на една от ски пистите във ВИП курорта


Гледката от хотела на Петков-старши


Нощувките в алпийския курорт стигат до 1000 лева на нощ

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?