Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » БГ правосъдие! Скандална присъда за шофьорка, убила 2 жени в населено място със 102 км/ч
БГ правосъдие! Скандална присъда за шофьорка убила 2 жени в населено място със 102 км/ч

БГ правосъдие! Скандална присъда за шофьорка, убила 2 жени в населено място със 102 км/ч

Скандално дело започва в Апелативен съд Пловдив днес от 10.30 часа. То е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пазарджик и жалби на близки на пострадалите срещу наказанието на водачката на МПС Д. В. от 3 години условно лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години и лишаване от право на правоуправление на МПС за 6 години считано от влизане на присъдата в сила.

Шофьорката е призната за виновна от Пазарджишкия окръжен съд в това, че на 24.05.2020г. около 19:00 часа в с. Дебръщица, обл. Пазарджик, на ул.“Първа“ пред №65 при управление на лек автомобил „Фолксваген Кадди“ с пловдивска регистрация е нарушила правилата за движение по пътищата, като е управлявала колата с превишена скорост, а именно – 102 км/ч, при максимално разрешена 50 км/ч в населено място и е изгубила контрол над управлявания автомобил.

Вследствие на превишената скорост, като е напуснала пътното платно, е предизвикала пътнотранспортно произшествие, при което е ударила управлявания от нея лек автомобил в оградата на недвижим имот и е блъснала стоящите пред имота четири жени и по непредпазливост е причинила смъртта на две от тях и е ранила тежко останалите.

В Окръжен съд – Пазарджик делото е протекло като съкратено производство, след като подсъдимата е признала вината си и фактите по делото. При тези данни и като е дал превес на смекчаващите отговорността обстоятелства, съдът е определил на Д. В. наказание от четири години и шест месеца лишаване от свобода.

С оглед характера на производството съдът е приложил разпоредбата на чл.58а ал.1 от НК и е намалил размера на определеното наказание лишаване от свобода на подсъдимата с една трета, така, че наказанието на подсъдимата за извършеното от нея престъпление е станало три години лишаване от свобода и е приложено отлагане на изтърпяването с 5 години.

Шофьорката на автомобила е 45-годишна. Тя е пътувала с мъжа, с когото живее на семейни начала и 7-годишното им дете. Тримата не са пострадали, а алкохолната проба на жената е отрицателна.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?