Home » ЗА ДАМИТЕ » Бебешки обувки за прохождане или когато “на босо краче” не е ок за вас
Бебешки обувки за прохождане

Бебешки обувки за прохождане или когато “на босо краче” не е ок за вас

Според старите, но златни практики в отглеждането на детето, прохождането на босо краче винаги е било препоръчително.

Доводите за този подход съвсем не са малко. Някои експерти твърдят, че по този начин се придържате максимално към природните инстинкти на детето. Други специалисти допълват, че избора на обувки за прохождане е твърде труден, когато бебето не може да си каже дали са му удобни, или не.

От друга страна, мотивите да сметнем, че прохождането на босо краче не е ок, също, съвсем не са малко. Част от тях, например, са следените:

1. Сезонът не позволява ходенето на босо краче.
2. Предпочитате детето да прекарва по-голяма част от деня навън, включително и да направи първите си крачки навън, затова е и неизбежно да се ходи на бос крак.
3. Настилката у дома ви притеснява от гледна точка на безопасност (например, ако сте с естествен паркет, съществува риск от подхлъзване).

Всички тези доводи, а и много други в зависимост от конкретния индивидуален случай и индивидуална преценка на родителя, създават необходимостта от закупуване на бебешки обувки за прохождане. Дори да сте съгласни, че ходенето на босо краче е полезно, обувките за прохождане са важни за първите стъпки на детето навън. Винаги можете да си позволите да оставите бебето да се забавлява и да прави опити за прохождане и на босо краче у дома. Ако е студено на пода, постелете повече одеяла и го оставете за кратко да направи необходимите усилия.

Увеличавайте времето за ходене на бос крак с увеличаване на температурата навън.

В същото време, важно е да отбележим, че в някои случаи специалистите в областта на ортопедията, ще ви посъветват да избягвате ходенето на босо краче и ще ви препоръчат да закупите удобни ортопедични бебешки обувки за прохождане. Не се паникьосвайте от раз от подобни препоръки. Те не задължително са част от лечение, а може да са само мярка за безопасност по време на прохождането.

Без значение каква е вашата лична причина да изберете бебешките обувки за прохождане пред алтернативата „на босо краче“, избирайте качествени модели с гаранция за максимален комфорт и удобство.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?