Home » KO4 STORY » Бедно момче се грижи за градината на баба си след смъртта й, намира десетки заровени буркани пълни с пари
Бедно момче се грижи за градината на баба си след смъртта й намира десетки заровени буркани пълни с пари

Бедно момче се грижи за градината на баба си след смъртта й, намира десетки заровени буркани пълни с пари

Бедният внук, който гребеше с лопата любимата градина на покойната си баба, откри мистериозен буркан, заровен в пръстта. Той намери още десетки и последва намеците до стряскаща среща в кантората на адвоката.

Какво се случва, когато не уважите последните желания на вашите покойни старейшини? И какво, ако тайно са планирали или „погребали“ разтърсваща изненада за вас „само ако“ изпълните това желание?

Братята от Джорджтаун Чарли и Кевин се разкъсваха между подобно желание. След като баба им Жозефин почина, те получиха последното й писмо, че ще получат любимата й градина като наследство. Основното й условие беше те да се грижат за градината й и да гарантират, че тя дава богати плодове и зеленчуци през всички сезони.

Докато 16-годишният Чарли с радост прие предложението, по-големият му брат Кевин, на 18, беше бесен на баба си, че им е оставила малка градина и нищо друго…

— Само градина? Кевин се ядоса. „Кой иска да обработва почвата на това парче безполезна земя? Мислех, че ще завещае къщата си. Глупава стара дама! Мразя я!“

— Какъв беше този шум? — възкликна той, след като чу пращене на стъкло. Загреба отново и разбра, че идва от почвата.

„Но Кевин, баба хареса тази градина и може би иска да изпълним последното й желание“, каза Чарли, наранен от яростта на брат си.

„Последно желание, моят крак. Защо не го отнесе в гроба със себе си? Няма да си цапам ръцете и краката в тази кал. Угоди си с глупавото желание на старата си баба, неудачник.“

Яростният брат и сестра се отдалечиха, хвърляйки писмото на покойната си баба Джоузефин в лицето на Чарли. „И не идвай при мен да молиш за пари. Ще направиш състояние, като продадеш тези гнили картофи и домати!“ Кевин му се подигра и изхвърча от градината.

Чарли беше разстроен, но реши да изпълни желанието на покойната си баба. Той с радост прие предложението й и обеща да се върне на следващия ден с градински инструменти, за да започне.

На следващата сутрин Чарли запретна ръкави и започна да полива градината. „Баба го поддържаше толкова добре“, отбеляза той. „Само малко подрязване и ще започна да пресаждам храстите.“

В писмото си Жозефин изрично помоли внуците си да пресадят розовите храсти на нови места. Почвата беше влажна, така че Чарли реши, че това ще улесни работата му. Той взе една лопата и с всичката сила, която можеше да събере, изгреба мястото около първия розов храст.

— Какъв беше този шум? — възкликна той, след като чу пращене на стъкло. Загреба отново и разбра, че идва от почвата.

Чарли грабна малката си ръчна лопата и започна да копае. Миг по-късно той се облегна изненадано, след като намери счупен стъклен буркан с бележка. „Бележка? От баба ли е?“ — измърмори той и внимателно извади писмото.

„Благодаря ви, момчета, че не ме забравихте. Не съм толкова безсърдечен, че да ви оставя само с домати и краставици!“ прочетете първия ред. „Не спирайте да копаете близо до розовите храсти, защото имате още много „съкровища“ за изкопаване, по-точно 24! Просто трябваше да се уверя, че почитате паметта ми!“

„Още 23 стъклени буркана заровени в градината? Какво, няма начин?!“ — възкликна Чарли и започна да се оглежда за още розови храсти. Той намери 23 розови храста на 23 различни места в градината.

Изтощен и задъхан, Чарли изрови 22 буркана, всеки скрити с пари и монети. Беше уморен и горещо беше, но беше решен да намери последния буркан и изкопа последния розов храст. За негово ужас там нямаше буркан.

— Къде е последният? — измърмори той, оглеждайки се, за да види дали не е пропуснал нещо.

Градината беше пълна бъркотия. Освен че не намери 24-ия буркан, Чарли беше изтощен, мислейки за дългата работа, която трябваше да свърши, като презасади всички храсти на новите им места.

Той погледна към небето и обеща на баба си, че ще ги посади на следващия ден. „Обещавам, бабо, но преди това трябва да намеря последния буркан. Няма го тук. Къде е?“ — попита той и тръгна през градината за улики.

Тогава си спомни любимото растение на баба си, храст розмарин в далечния край на градината, точно под прозореца на спалнята й. Баба Жозефина обичаше аромата на билката и винаги е искала тя да е близо до прозореца на спалнята й, за да се наслаждава на аромата й.

— Това трябва да е! Чарли извика от радост. Той отиде до мястото с храста розмарин и започна да копае. Инстинктите му се оказаха прави, когато чу звъна на стъкло.

Чарли внимателно изрови буркана, но беше малко изненадан. В него нямаше пари, но беше скрит със свитък.

Любопитен, внукът отвори буркана и за своя изненада намери документ. Споменава се, че всеки, който разполага с този документ, трябва да се свърже с приложения номер за повече подробности.

Чарли намери телефонен номер с определен „Алекс Джонсън“, споменат под него. Той посегнал към лицето и веднага на следващия ден бил извикан в кантората на адвоката.

„О, вие трябва да сте внук на мисис Джоузефин Паркър“, каза Алекс, като подаде документ на момчето. „Съмнявах се, когато ми каза, че внуците й ще направят всичко, за да уважат желанието й. Но съм изненадан, че се появи само един!“

Оказа се, че това е втората част от завещанието на покойната баба. Според него внукът, който притежава първата част от документа, ще получи къщата и семейна реликва.

— Семейна реликва? — попита изненадан Чарли. — Тя никога не ми е казвала нищо за това.

Адвокатът се усмихна и му даде кутия за бижута. Чарли беше зашеметен, когато го отвори и намери пръстен с камъни и няколко скъпи бижута с бележка.

„Принадлежеше на баба ми, майка ми и на мен. Сега принадлежи на теб. Надявам се да го пазиш, за да ме помниш. С любов, бабо Джоузефин.“

Чарли проля сълзи от радост. Въпреки че трябваше да чака още две години, докато навърши 18 години, за да поиска наследството, той беше щастлив и благодари на баба си за всичко, което му остави.

Две години по-късно, на 18-ия си рожден ден, Чарли стана законен наследник на къщата и наследството на покойната си баба. Той ремонтира къщата с 22 хиляди долара, които наследи, и се премести в нея, след като завърши училище.

През тези две години по-големият му брат Кевин направи всичко възможно да поиска наследството и да изхвърли брат си. Но нечестивите му усилия се оказаха напразни и всичко, което получи, беше разочарование, че не уважи желанието на покойната си баба.

Междувременно Чарли продължи да работи усилено в градината на баба си Жозехин. Той купи още едно парче земя в близост до него и отглежда екзотични плодове и цветя. В крайна сметка той започва да изнася пресни градински продукти в други щати и става амбициозен бизнесмен.

Чарли, някогашно бедно момче, сега притежаваше няколко акра земеделска земя и луксозна къща в града.

Независимо от новопридобитите си богатства, скромният внук продължаваше да спазва желанието на покойната си баба. Той също така гарантира, че градината й винаги цъфти с красиви цветя, богати плодове и зеленчуци през цялата година!

Какво можем да научим от тази история?

Уважавайте и почитайте последното желание на вашия предшественик. Когато Чарли и Кевин получиха последното писмо от покойната си баба, цитиращо нейното последно желание, само Чарли го изпълни.

Той с радост изпълни желанието на покойната си баба, защото обичаше нея, а не нейното материално богатство.

Безусловната любов винаги ви възнаграждава. След като научи за завещанието на покойната им баба, Кевин беше ядосан, че не получи нищо повече от нейната градина в тяхното наследство.

Той излезе, оставяйки по-малкия си брат Чарли да изпълни желанието на баба им. Но в крайна сметка Чарли беше възнаграден с изненадващо наследство от Жозефин за това, че уважи нейното желание.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?