Горещи новини

Безценен витамин, за който не подозирате, че се крие в кафето: Ето защо е здравословно да пиете кафе!

Bezcenen vitamin koito se krie v kafeto

След водата кафето е най-популярната напитка в света. Но освен любим навик, кафето предлага на тялото ни много повече.

И докато може би знаете, че умерената консумация на кофеин ускорява метаболизма, потиска апетита и е свързана с намалени телесни мазнини, това, което може би не знаете е, че любимата ви напитка е здравословен избор, тъй като съдържа витамини, както и антиоксиданти.

Прочетете, за да разберете какъв ценен витамин се крие във всяка чаша от любимото ви кафе.

Витамин В2 е ценен витамин от В комплекса. Всички витамини могат да бъдат разделени на две основни категории, водоразтворими или мастноразтворими. Витамин B2 е водоразтворим, така че се разтваря във вода и лесно се транспортира през кръвния поток.

Рибофлавинът е основният градивен елемент на два ензима, които играят много важна роля в производството на енергия. Освен това участва в правилното функциониране на клетките, растежа, метаболизма на мазнините и лекарствата.

Витамин B2 се намира естествено в някои храни, добавя се изкуствено към други продукти и може да се приема като добавка. Всяка чаша кафе покрива впечатляващите 11% от препоръчителното дневно количество витамин В2.

В допълнение към витамин B2, вашето любимо кафе е богато на минерали като калий и манган и антиоксиданти. Единственото, за което трябва да внимавате, е количеството, което консумирате.

Така че, ако пиете до 400 mg на ден, това е една от най-здравословните напитки, които можете да консумирате.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Безценен витамин, за който не подозирате, че се крие в кафето: Ето защо е здравословно да пиете кафе!"

Какво мислите?